TIL skal hente ny forsvarsspiller i sommer

Trener Bård Flovik er klar på at klubben skal forsterke i de bakre rekker i sommer.

FORLATER? Patrick Kpozo reiser i utgangspunktet hjem til Sverige i juli når låneperioden er over.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Flere spillere kan forsvinne i sommer, noe som betyr at det vil dukke opp nye fjes på Alfheim etter at overgangsvinduet åpner 20. juli.

På spørsmål fra iTromsø om det vil komme nye spillere inn i sommer, er Flovik veldig klar på at det vil skje.

– Ja. Patrick (Kpozo) drar jo ut, vi har langtidsskade på Runar (Espejord), og så må vi se hvor langt (Slobodan) Vuk er kommet i prosessen med å bli skadefri, sier Flovik.

Kpozo forlater

Kpozos agent, Patrick Mörk, er rimelig sikker på at det nærmer seg slutten.

– Oppholdet har vel ikke blitt helt som vi hadde trodd, naturligvis. Det er veldig merkelig hele greien, så om han drar tilbake til AIK eller en annen klubb, det vet jeg ikke, men det ser ikke ut til at han blir i TIL, sier Mörk.

Kpozo har spilt 180 minutter (to kamper) for TIL i serien i år. TIL har en opsjon på å låne Kpozo videre tirsdag i neste uke. Den tviler agenten på at de benytter.

Les også

Dette er Floviks plan for å ta TIL ut av bunnstriden

Les også

TIL og Mohn enige om ny millionavtale: - Han synes TIL er veldig flinke på dette

Les også

Kongshavn på vei tilbake - dermed ryker trolig plassen for TILs lokale keepertalent

– Jeg vet ikke om de formelt har tatt en beslutning, men en spiller som ikke spiller, regner jeg ikke med at blir. Det vil overraske meg veldig om de gjør det. Jeg synes Kpozo er en veldig bra spiller, men slik er det ofte med unge spillere på lån i en ny klubb uten en langsiktig plan for spilleren. Men det var verdt et forsøk, men du trenger ikke være Einstein for å gjette at han sannsynligvis drar i juli, sier Mörk.

Forsvarsspiller

Selv med usikkerhet rundt spissene Espejord og Vuk, og offensive spillere som Gjermund Åsen på utgående kontrakt, har også Flovik tenkt å styrke de bakre rekker.

– Når jeg sier at Patrick går ut, er det fordi han er på lån, og i utgangspunktet går den avtalen ut 20. juli. Vi har ikke tatt en beslutning ennå, men han har en kontrakt som går ut. Om vi, han eller alle vil forlenge, er fortsatt uavklart, men det som blir rett å si er at viss han vil hjem, og AIK vil ha han hjem, så må vi erstatte han med en forsvarsspiller, sier Flovik.

Selv om Lasse (Nilsen) kommer tilbake fra lån?

– Ja. I utgangspunktet er vi en i manko i bakre ledd i og med at William (Frantzen) heller ikke har vært på banen i år, så er vi litt få i forsvarsleddet, sier TIL-trenren.

Men Lasse skal hjem?

– Ja, han skal hjem. Det er ingen uavklarte ting der per i dag.

Flere kan forsvinne

Gjermund Åsen takket nei til nytt tilbud, og dermed må TIL selge han i sommer viss de vil ha noe igjen for 26-åringen som har kontrakt ut sesongen.

Andre sentrale spillere som Mikael Norø Ingebrigtsen (sommeren 2018) og Aron SIgurdarson (kontrakt ut 2018), er spillere som kan være aktuelle for et sommersalg, blant annet på grunn av kort kontraktslengde.

– Det vil alltid være muligheter for salg når du snakker om gode spillere. Vi ønsker å gjøre gode spillere som du nevner der, attraktive for andre klubber. Samtidig er det et ansvar for et A-lag, som er mitt ansvar. Vi kan ikke selge på en slik måte at vi mister limet i laget og de beste spillerne våre. Jeg bruker ordet balanse, og det har jeg en tett dialog med klubben om. Hvis noen vil kjøpe noen av våre spillere, må det komme inn penger slik at vi kan fornye og få inn nye spillere. Vi kan heller ikke selge alle profilene våre, så det er en balansesak, sier Flovik.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk