Krever at Hodgson tar med stortalent til Frankrike: - Han må til EM

Britiske journalister er tydelige, og den engelske landslagssjefen innrømmer at Marcus Rashfords gjør valget vanskelig.

Fredag gjorde Marcus Rashford det igjen - han scoret i en debut. Denne gangen for det engelske seniorlandslaget.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Fredag kveld gjorde 18 år gamle Marcus Rashford det igjen. Manchester United-talentet scoret i 138 sekunder inn i debuten for det engelske seniorlandslaget.

Tidligere i sesongen har han fått nettsus i debuten både i Premier League og Europa League. Med målet ble han den tredje yngste målscoreren i England-historien, kun bak Wayne Rooney og Michael Owen.

Etter en strålende debut mot Australia på Stadium of Light i Sunderland, tar flere til ordet for at Roy Hodgson må ta ut Rashford i Englands EM-tropp som offentliggjøres tirsdag.

Les også

Uniteds stjerneskudd scoret etter to minutter i landslagsdebuten: - For et eventyr

Krever Rashford i EM

— Han må til EM nå. Det vet Roy Hodgson, skriver kommentator Dave Kidd i den britiske avisen Daily Mirror i sin spalte fredag kveld.

23 spillere skal få være med til Frankrike. På spissplass kjemper Rashford mot blant andre Jamie Vardy, Harry Kane, Daniel Sturridge og klubbkompis Wayne Rooney. Liverpool-spilleren Sturridge sliter med skade, mens Rooney den siste tiden har spilt dypere i banen. Det kan åpne opp for 18-åringen.

Ryggskade:

Les også

Messi til sykehus etter landskamp

— Hvordan kan Hodgson ikke ta med Rashford til EM, når det er snakk om en unggutt som lengter etter å sette sitt preg på en stor turnering, spør Matt Lawton i Daily Mail.

Og at han nå får en tøff jobb med å plukke ut EM-troppen innrømmer Roy Hodgson selv.

- For en debut

— Jeg har frem til tirsdag på å bestemme meg. Jeg sa på pressekonferansen at Rashford ikke ville vært malplassert i noens tropp. Men jeg har vanskelige beslutninger og valg å gjøre, sier Hodgson til ESPN.

Det kan bli en travel sommer:

Les også

Dette kan bli Mourinhos splitter nye Manchester United-lag

Han var, som resten av England, strålende fornøyd med Marcus Rashfords første kamp for fedrelandet.

— For en debut. Du spurte før kampen om jeg trodde han ville være klar eller i stand til å håndtere situasjonen, og jeg tror vi fikk et rungende ja på det spørsmålet, sier Hodgson.

England vant til slutt privatlandskampen mot Australia 2-1. Wayne Rooney økte ledelsen for hjemmelaget etter 56 minutter, da han banket ballen i nettaket etter pasning fra Raheem Sterling. Et kvarter før full tid reduserte Australia på et selvmål av Tottenham-spiller Eric Dier, men gjestene klarte aldri å utligne.

Flere fotballsaker:

Publisert: