Hull vant «milliardfinalen» - rykker opp til Premier League

Hull med nordmannen Adama Diomande i sine rekker er tilbake i Premier League etter én sesong på nest øverste nivå.

Mohamed Diamé ble kampens eneste målscorer i opprykksfinalen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

1-0-seier mot Sheffield Wednesday i opprykksfinalen sikret oransje jubel.

Mohamed Diamé scoret det avgjørende målet på vakkert vis etter drøyt 70 minutter.

Les også

Én kamp - to milliarder kroner i potten

Kampen har blitt omtalt som den mest verdifulle i verden. Opprykk til Premier League betyr milliarder ekstra i inntekt. Hovedgrunnen er den nye TV-avtalen som trer i kraft fra neste sesong.

Hull rykket ned fra det ypperste selskap forrige sesong, men kloret seg tilbake etter lørdagens seier mot Wednesday. Sistnevnte har ikke vært i Premier League siden 2000. Hull og Sheffield Wednesday tok seg videre til opprykksfinalen etter seirer mot henholdsvis Derby og Brighton.

I lørdagens kamp var Hull det beste laget, og i så måte var det helt fortjent at de oransje tigrene vant. Matchvinner Diamé var blant annet nær scoring allerede i første omgang, men da fant skuddet kun veien til metallet.

Oppgjøret fortsatte i samme spor etter hvilen. Og med Diamés scoring kunne de ta seg god tid ved alle dødballer og andre stopp i spillet. I tillegg satset manager Steve Bruce alt på å sikre seieren gjennom flere defensive bytter.

Frustrerte Wednesday-spillere maktet aldri å sette inn en siste offensiv, og dermed kunne Hull slippe Premier League-jubelen løs.

(©NTB)

Publisert: