Debutant Trondsen tilbake til U21

Anders Trondsen spilte seg solid opp etter en rufsete start i A-landslagsdebuten. — Jeg håper dette ikke er den siste sjansen, sier Trondsen etter 0-3-tapet mot Portugal.

Anders Trondsen under kampen mot Portugal søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Sarpsborg 08-spilleren fikk trøbbel fra start, akkurat som resten av det norske laget, men hevet seg utover i kampen. En strøken pasning var nær å gi meddebutant Veton Berisha scoring etter pause.

— Det var selvfølgelig veldig moro å få debuten. Jeg kan egentlig ikke beskrive det. Det var litt av en opplevelse, sier Trondsen.

Les også

Spillerbørs: Ett lyspunkt på en tung norsk kveld

Ingen nerver

21-åringen ble hasteinnkalt til møtet med Portugal for å løse Per-Mathias Høgmos akutte backkrise. Innkallelsen kom faktisk så sent at Trondsen bare så vidt kom seg med flyet fra Gardermoen sist onsdag.

— Jeg er egentlig god til å håndtere nervene. Da jeg gikk inn på matta var alt av nerver og sånt glemt. Da tenker jeg ikke så mye mer enn at jeg skal spille. Det er moro å spille fotball. Selv om det ble 0-3 i dag, føler jeg at vi kunne ha scoret et par mål vi også, sier Trondsen.

Han gjorde det enkelt i første omgang, men hadde langt flere bidrag utover i kampen. Temposterk som han er, viste Trondsen at det ikke er på farten han vil bli avslørt om han får flere sjanser.

Les også

Derfor slapp ikke Høgmo til spilleren «alle» ville se

Mot Island onsdag er imidlertid IFK Göteborg-backen Haitam Aleesami spilleklar.

— Planen er at vi fra U21-laget skal spille mot Bulgaria for nettopp U21-landslaget, sier Trondsen.

Fem debutanter

Dermed tyder det på at det ikke blir flere A-landskamper i denne omgang for lillehamringen.

— Men dette ga mersmak. Jeg håper dette ikke er den siste sjansen, sier den tidligere Stabæk-spilleren.

Les også

«Det kunne blitt mye verre»

— Jeg føler at jeg gjorde god innsats, men det er ikke opp til meg å ta det videre. Jeg synes selv jeg ikke gjorde meg bort i alle fall, sier Trondsen.

I Sarpsborg spiller han på midtbanen. Backrollen er ikke den han liker best. I sin tid var det nettopp derfor han forlot Stabæk.

I tillegg til Trondsen og Berisha, fikk også Iver Fossum, Alexander Sørloth og Niklas Gunnarsson debuten i tremålstapet mot Portugal.

(©NTB)

Publisert: