Hovland mistet ledelsen i Ohio etter motgang. Stoppet fallet med en solid avslutning.

Etter en knallsterk åpningsrunde i første finaleturnering på PGAs B-tour fikk Viktor Hovland motgang i runde to, men greide å spille seg litt inn på slutten.

Viktor Hovland fikk motgang under kvalifiseringen til PGA-touren fredag og ramlet nedover på resultatlisten.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Den norske golfkometen var i delt ledelse etter å ha gått første runde i Columbus, Ohio syv slag under par med en runde på 64 slag. Det startet bra også fredag, med birdie på det tredje hullet han spilte, men så ble det vanskeligere.

Hovland var blant dem som startet dagen på 10. hull. Han fikk bogey både på 15., 16. og 18. hull, og nye bogeyer fulgte på 2. og 5. hull. Dermed var han fire over par for dagen og bare tre under totalt, og falt til delt 15.-plass.

Han greide imidlertid å spille seg noe opp på de fire siste hullene. Med birdie på 7. og 9. hull og par på 6. og 8. hull endte Hovland med 73 slag totalt på runden (to over par) og ble stående på delt fjerdeplass da alle hadde spilt ferdig.

Viktor Hovland fikk en del å tenke på under fredagens runde i turnering på PGAs B-tour.

Amerikanske Kevin Dougherty leder så langt turneringen med totalt åtte slag under par.

Kristoffer Ventura, som allerede har sikret plass på neste års PGA-tour gjennom sine plasseringer på B-touren gjennom hele sesongen, gjorde nok en dag på 70 slag (ett under par) og ligger på en delt 24. plass.

Ventura er en av 25 spillere som sikret PGA-tourkort gjennom plasseringer på B-touren før de tre finaleturneringene som også gjelder som kvalifisering. De 25 beste sammenlagt i de tre turneringene får også spille på PGA-touren neste år, og det er Hovlands oppgave å sikre seg plass blant dem.

Venturas ukonvensjonelle vei mot verdens beste golftour ble for øvrig slått stort opp på B-tourens nettsted fredag.

(©NTB)

Publisert: