Neymar utestengt for dommerhets på sosiale medier

PSG-stjernen må stå over tre mesterligakamper.

Neymar er utestengt i Paris Saint-Germains tre første mesterligakamper neste sesong etter at han fornærmet dommerne etter hjemmetapet mot Manchester United.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Paris Saint-Germains superstjerne Neymar er av UEFA utestengt i tre mesterligakamper for å ha fornærmet dommerne etter 1-3-tapet mot Manchester United i mars.

Neymar var ute med skade og spilte ikke returkampen på Parc des Princes, der PSG skulle forsvare 2-0-ledelse fra bortekampen. Ole Gunnar Solskjærs lag vendte mot alle odds til sammenlagtseier på bortemålsregelen etter en omdiskutert straffesituasjon på overtid.

Den brasilianske stjernen straffes for krenkende meldinger på sosiale medier rettet mot dommerne.

– Det er en skam. De får folk som ikke forstår fotball til å se situasjonen i sakte film, skrev Neymar i en Twitter-melding på portugisisk etter den dramatiske avgjørelsen, og ha la til noen saftige gloser som ikke egner seg på trykk.

Les også

UEFA åpner disiplinærsak mot Neymar

UEFAs disiplinærorgan fant ham fredag skyldig i «fornærmende eller krenkende handlinger mot kampledere», og han er følgelig utestengt i de tre neste UEFA-turneringskamper han ellers ville vært kvalifisert for. I klartekst betyr det de tre første mesterligakampene neste sesong.

UEFA delte ut en rekke andre straffer fredag. Blant annet må Montenegro spille sin neste hjemmekamp i EM-kvalifiseringen uten tilskuere som følge av rasistiske tribunerop i kampen mot England i mars.

Les også

Slik markerte PSG-spillerne den tragiske brannen i Notre-Dame

Raheem Sterling, Danny Rose og Callum Hudson-Odoi ble alle utsatt for tribunerasisme i kampen England vant 5-1. UEFA-sanksjonen betyr at det blir tomme tribuner når Montenegro møter Kosovo 7. juni.

– Vi håper denne straffen sender en klar melding om at rasisme ikke har noen plass i fotballen eller samfunnet for øvrig, meldte Englands fotballforbund fredag i en kommentar.

Dinamo Kiev, Bayern München og Schalke får bøter for tilskuernes oppførsel i europacupkamper, mens fotballforbundene i Slovakia, Ungarn, Tsjekkia og Irland får også bøter som følge av regelbrudd i forbindelse med EM-kvalifiseringskamper.

(©NTB)

Publisert: