Disse vintersportene får NRK vise, og disse vil gå på andre kanaler

NRK mister store deler av vinteridrettene fra sesongen 2021/22. Men det er ikke alt som blir borte.

Val di Fiemme-etappen i Tour de Ski vil være utenfor NRKs rekkevidde etter at Viasat-systemet (NENT Group) har kjøpt opp rettighetene til store deler av verdenscupen i langrenn. Men det blir ikke slutt på skisport på NRK.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

NRK mister mye vintersport, men ikke alt. Det blir åpenbart litt vanskeligere å teppelegge sendeflatene med skisport vinteren 2021/22. Det betyr likevel ikke at NRK står helt uten langrennsløpere og hoppere på skjermen.

Dette er det som NRK har mistet rettighetene til å vise. Disse vil nå gå på Viasats kanaler:

 • VM i 2023 og 2025 i blant annet alpint og nordiske grener. Det internasjonale skiforbundet (FIS) har kun bestemt seg for arrangørsted av VM i 2023. Det er Meribel-Courchevel for alpint og Planica for nordiske grener.
 • VM skiflyvning i Vikersund i 2022.
 • NRK har mistet rettighetene til å vise verdenscuprenn i regi av FIS med unntak. Norge, Østerrike og Sveits har ennå ikke solgt sine rettigheter.
 • Det over betyr at store deler av Tour de Ski vil gå utenfor NRKs kanaler. Første del av Hoppuka (Tyskland) vil være utenfor NRKs rekkevidde. Hopprenn i Polen, verdenscup langrenn fra Falun, Lahti, Otepää og Val di Fiemme og Toblach vil gå på Viasat.
 • Eventuelle andre langrenn-, hopp- og kombinertkonkurranser i Tyskland, Japan, Canada eller Russland blir sendt på Viasat.

(Les hva NRK kan vise under bildet)

Kjetil Jansrud ned Hahnenkamm i Kitzbühel. NRK har foreløpig rettighetene til å vise dette rennet, og kanalen kan fortsatt behandle visningsrettighetene til denne klassikeren.

Dette er vintersport som NRK har, eller fortsatt kan få, i perioden 2021/22 til 2026/27:

 • Rettighetene til FIS-skisport i Norge, Østerrike og Sveits er ikke solgt til Viasat foreløpig. Det er ikke tatt endelig avgjørelse for disse landene. I dag har NRK en direkte avtale med Norges Skiforbund (NSF), og Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) rår over rettighetene i Østerrike og Sveits.
 • Verdenscup langrenn i Norge (Holmenkollen, Lillehammer etc.), hoppkonkurransene i Raw Air, Holmenkollrennet og verdenscup på Lillehammer og i Trondheim. Dette vil fortsatt være på statens kanal dersom avtalene med NSF fornyes.
 • Verdenscup i FIS-regi fra Østerrike. Det vil si at de to siste rennene i hoppuken (Innsbruck, Bischofshofen) og alpinklassikerne som Kitzbühel og Schladming for eksempel vil være på NRKs kanaler frem til 2024.
 • Verdenscuprenn i FIS-regi fra Sveits har TV 2 hatt rettighetene til de siste årene. Disse er heller ikke med i pakken som Viasat-systemet nå har kjøpt.
 • Skiskyting selges av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) og er ikke en del av den nye avtalen. NRK har rettighetene til skiskyting frem til 2022.
 • Langløp på ski (Ski Classics) har NRK rettigheter til å vise frem til 2026.

Informasjonssjef i Norges Skiforbund bekrefter at NRK og NSF fortsatt ikke er i havn med en ny avtale for verdenscuprenn i Norge.

– Vi konstaterer at det er en betydelig interesse og betalingsvilje for skisport, sier Graff.

Publisert: