Svømmestjernen får dødstrusler etter VM-protesten mot gullvinneren: – Det er virkelig ille

Mack Horton og hans familie blir i sosiale medier truet på livet. Der skjer i kjølvannet av den mye omtalte feiden med Sun Yang under svømme-VM.

Kinesiske Sun Yang viser frem gullet sitt etter 400 meter fri i svømme-VM. Australske Mack Horton tok sølvet og viser tydelig avstand overfor den dopingbeskyldte kineseren.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Horton nektet å dele seierspallen med Sun Yang etter at kineseren vant gullet på 400 meter fri søndag. Han ville hverken gratulere vinneren eller bli fotografert sammen med ham.

For oppførselen fikk Horton mandag en advarsel av Det internasjonale svømmeforbundet (FINA), kun timer før de to rivalene skulle møtes i svømmehallen i sørkoreanske Gwangju. Der skal de ha fått øyekontakt.

Sun svømte inn til åttende beste tid og var den siste som kvalifiserte seg til finalen på 800 meter fri onsdag. Horton svømte i samme heat som nordmannen Henrik Christiansen og var uten sjanse på å ta seg videre. Christiansen ble nummer to i heatet.

  • BAKGRUNN: Nektet å dele podium med gullvinneren: – Det han har gjort, snakker for seg selv
Mack Horton klarte ikke å kvalifisere seg til finalen i 800 meter fri tirsdag.

Utsatt for trusler

Bakgrunnen for krangelen er at Horton mener at Sun ikke burde fått delta i VM etter at kineseren angivelig skulle ha ødelagt en blodprøve da dopingjegerne gjestet ham uanmeldt i fjor.

Striden mellom de to svømmerne har fått det kinesiske folk til å reagere med støtte til Sun. På Hortons Instagram-konto er han og familien blitt truet på livet av sinte kinesere.

Hortons lagkamerat Jack McLoughlin fordømmer truslene.

– Det er ganske dårlig. Jeg ville ikke ønsket det mot min verste fiende en gang. Det er virkelig ille for alle sammen, for svømmingen og sport generelt. Jeg mener det han står for er riktig, sa McLoughlin ifølge nyhetsbyrået AFP.

Sun Yang er en omstridt stjernesvømmer.

Ble utestengt i 2014

Horton selv var svært forsiktig i uttalelsene etter advarselen fra FINA.

– Fokuset nå er på at laget presterer og at vi kommer oss gjennom en tøff uke, uttalte han.

Sun var utestengt i tre måneder i 2014 etter å ha blitt tatt med et ulovlig middel. Han påsto medisinen var tatt på grunn av et hjerteproblem. Under OL i Rio banket Horton ham på distansen.

(©NTB)

Publisert:
  1. Svømming

Mest lest akkurat nå

  1. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

  2. Helse Vest suspenderer to vikarbyråer

  3. Sveinung Rotevatn krever at påbud om hjemmekontor oppheves

  4. Brann i bil på verksted ga full utrykning til Sandnes sentrum

  5. Turen på elsparkesykkel endte på legevakten for Malin (22): – Det kunne gått mye verre

  6. Når kommer vinteren, egentlig?