Høgmo vraker kaptein Skjelbred og Ødegaard

Overraskende laguttak til den viktige kampen mot Bulgaria.

OdegaardSkjelbred.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

FØLG DIREKTE FRA 20.45: Bulgaria-Norge

SOFIA (Aftenposten): Med seier i Bulgaria er det kun teorien som kan hindre Norge tredjeplassen i EM-gruppe H og to playoppkamper i november.

Men med tap passeres Norge av Bulgaria — og oppgaven med å sikre seg spill i neste sommers fotball-EM, blir meget vrien.

Per-Mathias Høgmo har måttet ta grep. Blant annet vraket han kaptein Per Ciljan Skjelbred, Håvard Nordtveit og Martin Ødegaard i startelleveren som møter Bulgaria.

I direktesendingen til MAX fikk Høgmo spørsmål om Skjelbred-vrakingen.

— Kapteinen har tatt det på en ekstremt profesjonell måte, sier landslagssjefen.

Her er Norges utvalgte:

Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Tom Høgli, Jone Samuelsen, Alexander Tettey, Jo Inge Berget, Markus Henriksen, Alexander Søderlund.

Mer populær enn Ronaldo - les dokumentaren om Martin Ødegaard her.

- Høgmo har valgt feil kaptein

Tidligere Molde-trener Tor Ole Skullerud mener at Skjelbred-vrakingen lå i kortene.

— Det er i seg selv litt spesielt, men det har vært litt på trappene etter noen middels prestasjoner. Han har ikke vært så fremtredende, og er blitt byttet ut i flere kamper. Det er naturlig at Tettey og Johansen spiller sentralt, de er i god kampform. At vi spiller med Samulsen til høyre er spennende. Jeg ser for meg en kamp der vi får mye kontringer, og han har det i seg, sier Skullerud i TV Norge-studioet.

— Høgmo har rett og slett valgt feil kaptein, supplerer ekspert Bengt Eriksen.

Bulgaria starter med følgende lag:

Bozjidar Mitrev, Ivan Bandalovski, Nikolai Bodurov, Aleksandar Aleksandrov, Jordan Minev, Svetoslav Djakov, Ivailo Tsjotsjev, Stanislav Manolev, Ivelin Popov, Georgi Milanov, Iljan Mitsanski.

Bas Nijhuis fra Nederland dømmer kampen.

Publisert: