Mourinho: – Drogba er mitt beste kjøp

Først fikk han pris fra fotballjournalistene. Så fikk Didier Drogba skryt av José Mourinho.

Didier Drogba.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Når Liverpool kommer på besøk i den andre semifinalekampen i ligacupen, kan Didier Drogba få sjansen til å gjengjelde rosen fra sin manager.

Søndag mottok Drogba en prestisjefylt pris fra de engelske fotballjournalistene som en takk for hans innsats i mange år. Chelsea-spilleren fulgte med det i fotsporene til sin egen sjef José Mourinho, Sir Alex Ferguson og David Beckham som har fått prisen tidligere.

Mourinho var til stede under seremonien, og var full av lovord om den 36 år gamle Chelsea-spissen.

– Med tanke på det han har oppnådd i blått, har Didier Drogba vært den beste investeringen jeg som Chelsea-manager har gjort, sa Mourinho som hentet ivorianeren fra Marseille for 240 millioner kroner i 2004.

Les også

Chelsea raknet - tapte mot lag fra tredje nivå

Tre spesielle episoder

Mourinho kunne også fortelle om tre episoder som viste at Drogba i følge Mourinho er en helt spesiell person.

– Da han landet på Farnborough Airport for å skrive under for Chelsea, takket han meg om og om igjen for at overgangen gikk i orden. Slikt var uvanlig å oppleve, og det var som om jeg hadde bidratt til å endre hans liv. Den neste episoden stammer fra finalen i FA-cupen i 2007. Jeg gikk i garderoben etter kampslutt slik at spillerne kunne nyte Wembley-øyeblikket i red og ro. Da kom Drogba inn og ba meg komme ut på gresset. Jeg ville ikke, men han sa at jeg hadde valget med å bli med frivillig, eller bli båret ut, så da var saken avgjort. Den siste gangen var da han forlot Chelsea i 2007. Da gråt han som en liten unge, sa Drogba da han hyllet personen og fotballspilleren Didier Drogba.

Mot Liverpool kan Didier Drogba få sjansen til å vise at han fortsat kan avgjøre fotballkamper, selv om han sannsynligvis starter på benken. For Chelsea-manageren gjør neppe som han gjorde i lørdagens FA-cupkamp mot Bradford, og sender et svekket lag på banen når Chelsea er en kamp unna en Wembley-finale.

Les også

Rodgers: - Har ikke like mye kontakt med Mourinho som før

Salah og Schürrle i kulden

Oppgjøret mot Bradford var sannsynligvis det siste i Chelsea-drakt for Mohamed Salah, og alt tyder på at også André Schürrle er ferdig i klubben. Salah har kun sluppet til sporadisk etter overgangen fra Basel for ett år siden, mens verdensmester Schürrle har sett at Eden Hazard og Willian har storspilt på flankene. Mye tyder på at Salah blir lånt til AS Roma ut sesongen, mens Wolfsburg er svært interessert i å sikre seg Schürrle. Mourinho er til gjengjeld på jakt etter Shaktar Donetsk-spilleren Douglas Costa for å styrke stallen.

Mens Luis van Gaal skyldte på dommeren og banen da Manchester United måtte nøye seg med 0-0 mot Cambridge, la Mourinho seg flat etter 2-4-nederlaget for Bradford. Chelsea-manageren var tydelig sliten og svimmel etter cupsmellen, for på pressekonferansen etter kamp omtalte Mourinho Bradford som Barnsley før Chelsea sin pressesjef gjorde Mourinho oppmerksom på blemmen.

Det at Chelsea må spille to tøffe kamper mot Liverpool på en uke, fikk Chelsea-manageren til å hvile flere av de beste spillerne. Det endte med knall og fall i en FA-cuprunde der Manchester City snublet hjemme mot Middlesbrough, Tottenham ble slått av Leicester, Swansea tapte mot Blackburn, Bolton klarte 0-0 mot Liverpool på Anfield, Sunderland måtte nøye seg med uavgjort hjemme mot Fulham, og Manchester United må ha omkamp mot Cambridge.

– Det viktigste nå er ligacupen fordi det er den neste kampen, sier en nøktern José Mourinho.

Etter 1-1 på Anfield i det første oppgjøret ligger det an til en thriller i returen på Stamford Bridge. José Mourinho ser gjerne at Didier Drogba blir joker i det oppgjøret.

Publisert: