Flotte EM-drakter fra Adidas

EM i Frankrike sparkes ikke i gang før juni neste år, men allerede i november blir draktene for flere av lagene presentert. Og nå har lekkasjene begynt å komme.

Spanias andredrakt i EM 2016, hvis lekkasjene stemmer.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Lekkasjene er det nettstedet footyheadlines.com som har fått tak i. Og la det være sagt med en gang: Lekkasjene for Tyskland og Spania lover veldig godt!

Adidas ser ut til å velge et nytt og helt uventet grunndesign, der de berømte tre stripene ikke lenger er på ermene, men i stedet ned langs sidene. Særlig for landslag er dette et grep som bidrar til å gjøre en ren og fin drakt (siden det ikke er sponsorlogoer) enda finere. Stripene ned langs sidene er også et ganske uvanlig designelement fra Adidas. Personlig kan jeg huske at Viking hadde en slik løsning på sine drakter i 2001 og 2002, og at Manchester United også hadde slike Adidas-striper på en bortedrakt tidlig på 80-tallet.

Tysklands førstedrakt.

Av de tre draktene som er lekket, liker jeg Spanias andredrakt aller best. Den hvite fargen brytes fint av grafiske mønstre i fargene til det spanske flagget. Jeg finner ikke noe å trekke med denne drakten, rett og slett!Den tyske førstedrakten er også fin. Her kommer grepet med stripene kun ned langs sidene virkelig til sin rett. Siden dette er en EM-drakt, skal det også stå 1972, 1980, 1996 på den ene av ermene. For dere som er i tvil: Dette er de tre årstallene Tyskland (eller Vest-Tyskland ved de to førstnevnte anledningene) har vunnet EM i fotball for menn.

Andredrakten er jeg langt mer tvilende til. Det beste hadde etter min mening vært å lage en helgrønn drakt. Nå er det en litt forvirrende blanding av grønt og grått, med noen striper kastet på. Denne drakten skal visstnok være vendbar og ganske så revolusjonerende, men jeg tviler på at den noen gang blir blant mine favoritter.

HVA SYNES DU?

Publisert: