Dansk fotballkommentator: - Skal vi først ha en nordmann, vil jeg heller ha Solbakken

Åge Hareide som ny landslagssjef skaper blandede reaksjoner i Danmark.

Åge Hareide skal være nær en avtale med det danske fotballforbundet som ny landslagssjef. Nyheten fikk en blandet mottakelse i Danmark.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Nyheten om at Malmö-trener Åge Hareide trolig blir ny dansk landslagssjef har fått en blandet mottakelse i Danmark. Det var Politiken og dansk TV 2 som meldte at nordmannen er nær en avtale med det danske fotballforbundet.

Gjennomgangsmelodien i danske medier er at den danske fotballegenden Michael Laudrup var forbundets førstevalg. Han skal imidlertid ikke ha ønsket å ta over etter Morten Olsens 15 år lange regime som landslagssjef.

Les også

Her håner dansk avis egen stjerne etter Zlatan-stikk

Hareide blir av flere meningsbærere i dansk fotball oppfattet som et langt mindre spennende valg.

— Jeg synes ikke at det er et skandaløst valg, men jeg er ikke helt tilfreds. Og skulle jeg først ha valgt en nordmann, ville jeg heller hatt Ståle Solbakken, sier tidligere landslagsspiller, nå fotballkommentator, Stig Tøfting til Ekstra Bladet.

Lavt poengsnitt som Norge-trener

MÅTTE GI TAPT: Åge Hareide fortviler på sidelinjen i returkampen i Praha i 2005. Tsjekkias daværende landslagssjef Karel Brückner i bakgrunnen.

Samme avis poengterer at Hareide hadde et lavt poengsnitt som trener for Norge i perioden 2004-2008. Med 41,3 i poengsnitt scorer Hareide lavere enn samtlige landslagssjefer Danmark har hatt siden 1979.— Er Hareide det riktige valget? Hmm... Én ting er i hvert fall sikkert: Sexy er det ikke, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen i en kommentar.

— Nå er vi ikke aldersfascister her i Ekstra Bladet, men en 62-åring flyr ikke på et teppe med «fornyelse» klistret på kanten. Er han den gnisten som skal tenne danskenes fotballbål? spør Olsen.

Han trekker imidlertid frem flere grunner til optimisme ved en Hareide-ansettelse: Han kjenner skandinavisk fotball, han er rutinert, han er pragmatisk og trolig billigere i drift enn Morten Olsen, som angivelig håvet inn rundt 7 millioner kroner i året.

Les også

Nannskog: - Danmark trenger Hareide

Fotballredaktør i den danske avisen BT, Morten Crone Sejersbøl, mener Hareide er et godt valg når Laudrup ikke vil ha jobben.

— Åge Hareide er en av de kandidatene DBU (det danske fotballforbundet, journm.anm.) har kikket på en stund, og han er neppe noe dårlig valg. Han har gjort det godt med Rosenborg og senest Malmö, som han har bragt til Champions League og gjort til Skandinavias mest suksessrike klubb for tiden, sier Crone.

Gaarde: - Fin timing

Allan Gaarde, her fra tiden som Viking-spiller, har troen på Hareide som dansk landslagssjef.

Også Aalborg BKs sportsdirektør Allan Gaarde er positivt innstilt til Hareide som dansk landslagssjef.— Min erfaring med nordmenn er at det er gode mennesker. Jeg har personlig ikke jobbet med ham, men han er en hyggelig fyr og en flink fotballtrener. Han har erfaringen som skal til for å klare seg som landslagssjef, sier den tidligere Viking-spilleren til Aftenposten.

- Hvordan tror du dansker vil ta imot en nordmann som dansk landslagssjef?

— Vinner han, vil han bli tatt godt imot. Jeg er helt sikker på at Åge er så kompetent og intelligent, og en så dyktig kommunikator, at han godt kan få folk til å like ham. Utfordringen er om han klarer å løfte våre spillere. Og kan han vinne med stil? Vi skal vinne, men også vinne på en flott måte. Timingmessig er nok dette et fint tidspunkt. Landslaget har slitt de siste årene, og det kan gjøre oppgaven litt enklere, sier Gaarde.

Les Ola Bernhus' kommentar om Hareide:

Publisert: