Britisk avis: Balotelli fikk 11 millioner i bonus for å ikke bli utvist mer enn tre ganger

Dokumentlekkasjer avslører absurd klausul i italienerens Liverpool-kontrakt.

Mario Balotelli hadde en klausul som ga ham bonus dersom han unngikk mange utvisninger.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Fredag slapp et stort samarbeid mellom flere europeiske aviser første del av en større lekkasje fra fotballverden. Mest oppmerksomhet har Cristiano Ronaldos omgang med postboksselskap og skatteparadiser fått.

Les også

Dommeren innrømmer at Balotelli aldri skulle blitt utvist

Mandag skriver Liverpool Echo om kontrakten Mario Balotelli fikk da han signerte for Liverpool i 2014. Han kom fra AC Milan, og skal ha fått lagt inn en spesiell klausul i kontrakten.

Avtalen var at Balotelli fikk en bonus på 1 million pund, i underkant av 11 millioner kroner, dersom han unngikk å bli utvist tre ganger eller mer i løpet av året. Representanter fra Liverpool var klar over italienerens disiplinære problemer, og insisterte på at han skulle «opptre på en måte som var passende for en Liverpool-spiller.»

Les også

Balotellis agent raser mot Liverpool: - Klopp er en drittsekk

Unngikk utvisninger

Ifølge Liverpool Echo var avtaleteksten følgende:

«Dersom spilleren i løpet av en sesong av denne kontrakten ikke blir utvist fra banen tre ganger eller mer for voldelig oppførsel, spytting på en motstander eller annen person, for bruk av stygge ord eller gester ... skal han motta en bonus på 1 million pund etter hver sesong den 30. juni.»

Balotelli ble ikke sendt av banen en eneste gang i sin Liverpool-karrière. Han fikk sju gule kort på sine 28 kamper og scoret fire mål.

Les også

- Balotelli lot som han var skadet for å kjøpe ny iPhone

Mario Balotelli har fått en ny vår i Nice. Så langt har han scoret syv mål på ni kamper i Ligue 1 og Europaligaen.

Gikk gratis til Nice

Liverpool-karrièren gikk ikke som håpet, og han ble sendt tilbake til AC Milan på lån sesongen etterpå. Etter å ha havnet i fryseboksen på Anfield gikk han gratis til Nice i sommer.

Der har han slått til, og står med seks mål på seks kamper i Ligue 1. I det siste har han vært skadeplaget, og har ikke spilt siden kampen mot Caen 6. november. Likevel leder Nice Ligue 1 med tre poeng.

Publisert: