Kapteinen fikk tung beskjed - hylles for reaksjonen

Per Ciljan Skjelbred var forbannet over vrakingen, men hylles av medspillerne etter Norges viktige seier i Bulgaria.

BENKET: Per Ciljan Skjelbred ble vraket fra start for Norge mot Bulgaria.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

SOFIA/OSLO (Aftenposten): Norge vant 1-0 borte mot Bulgaria etter en lur frisparkvariant av Stefan Johansen og Vegard Forren etter 57 minutter.

Norge ligger nå som nummer tre i EM-kvalifiseringsgruppe H, kun ett poeng bak Kroatia. Og søndag klokken 18.00 møtes Norge og Kroatia på Ullevaal.

Slik spilte Norge: Sjekk vår spillerbørs

Mange ble overrasket da lagoppstillingene kom ut før kamp. Kaptein Per Ciljan Skjelbred var ikke blant landslagssjef Per-Mathias Høgmos utvalgte.

— Høgmo har rett og slett valgt feil kaptein, sa fotballekspert Bengt Eriksen i TV Norge-studioet før kampen.

Les hva Høgmo, Forren, Johansen og Tettey sa etter kampen her.

Skjelbred: - Var forbannet

— Jeg føler selv at jeg er god nok til å spille for Norge. Det er klart du blir skuffet, det blir du jo. Men vi er her for å ta tre poeng. Da jeg fikk beskjeden var jeg forbannet, men jeg prøvde å snu det til noe positivt og bidra med det jeg kan før, inn mot og under kamp, sier Skjelbred i intervjusonen etter den viktige seieren over Bulgaria i Sofia.

Tom Høgli vikarierte som kaptein mot Bulgaria.

Skjelbred ble byttet inn etter 65 minutter for Jone Samuelsen.Tom Høgli vikarierte som kaptein frem til Skjelbreds innhopp. Han roser Hertha Berlin-spilleren for måten han håndterte vrakingen på.

— Per tok det helt perfekt. Han var 100 prosent profesjonell og viste seg som en stor kaptein, sier Høgli, som innrømmer at det var et stort øyeblikk å bære kapteinsbindet for Norge.

— Han har vært fantastisk i hele dag. Han gikk rundt til alle spillerne, ønsket dem lykke til og har bydd på seg selv. Det er en kaptein verdig, roser Høgli.

- Per var helt fantastisk

Også spiss Alexander Søderlund mener Skjelbred oppførte seg eksemplarisk.

— Per var helt fantastisk før kampen og backet oss opp. Sånn er det av og til. Kampplanen fungerte til punkt og prikke, så det er vanskelig å si noe på det. Per er en fantastisk spiller som kommer til å starte mange kamper fremover, sier Søderlund, og fortsetter:

— Han backet oss opp og sto virkelig på for gruppen og viste at han ikke var forbannet selv om han ikke startet. Han var fantastisk.

På klubblaget spiller Skjelbred sentral midtbane. På landslaget har han stort sett spilt på høyrekant under Høgmo. Etter kampen fikk han spørsmål om dette har gjort det vanskelig for ham å prestere på landslaget.

— På klubblaget spiller jeg mer sentralt. På landslaget har det vært annerledes. Vi prøver så godt vi kan med spillerne vi har. Heldigvis gikk det bra i dag. Bulgaria var overraskende svake, men vi holdt koken og fikk tre poeng, sier Per Ciljan Skjelbred.

Brenner EM-håpet i deg? Vi anbefaler disse sakene om landslaget:

SPILLERBØRSEN: Matchvinneren var Norges beste.

Overrasket Ødegaard: - Det er jo helt vilt.

Publisert: