Utladet Kristoffersen tok NM-gull i slalåm

Alpinstjernen er utslitt etter en lang sesong.

VINNER: Henrik Kristoffersen med smilet på plass etter søndagens slalåm under NM.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp to plasser til NM-gull i slalåm i Hemsedal. I kvinneklassen ble det delt gull mellom Kristin Lysdahl og Maren Skjøld.

Kristoffersen var nummer tre etter førsteomgang. Han kjørte inn til ledelse, 33 hundredeler foran Leif Kristian Nestvold-Haugen. Bak Kristoffersen kom Sebastian Foss-Solvåg. Han gjorde en grov feil og ga til slutt opp. Dermed var det bare Bjørn Brudevoll igjen. Hjemmehåpet vant øvelsen i NM i 2016, foran blant andre Kristoffersen, men denne gangen måtte han se seg slått.

Brudevoll kom i mål på femteplass. Dermed ble det gull til Rælingen. Max Røisland tok bronsen.

Fornøyd Kristoffersen

– Det var litt over forventet egentlig. Jeg er sliten akkurat nå, det er jeg. Kroppen er sliten, men hodet er ganske bra, og det er derfor jeg klarer å skvise ut det som absolutt er nødvendig. Men kroppen er helt på bunnen energimessig, sier Kristoffersen.

– Det er alltid moro med NM-gull, sier han videre

Han fikk en uvanlig oppladning til NM med rettssaken mot Norges Skiforbund som gikk i Oslo i uken som var. Nå er hans sesong over. Turen går videre går hjem til Salzburg i Østerrike. Før påske skal Kristoffersen teste nytt utstyr.

Til NRK forteller Kristoffersen at testingen skal foregå i det skjulte, i en dal i Italia der ingen kan få se hva han gjør.

Maren Skjøld (f.v) og Kristin Lysdahl delte NM-gullet i slalåm. Mina Fürst Holtmann tok bronse.

Delte gullet

I kvinneklassen det voldsom spenning om gullet.

Kristin Lysdahl ledet etter den første omgangen, men fikk trøbbel i starten av den andre omgangen. Ved mellomtid lå hun tihundredeler bak Maren Skjøld, men etter en sterk avslutning kjørte Bærum-løperen ned til 1.24,95 – samme tid som landslagsvenninnen. Dermed ble det to gullvinnere.

Mina Fürst Holtmann tok bronse. Hun var 30 hundredeler bak vinnerne.

– Det er veldig gøy med mitt første NM-gull i slalåm. Å få dele det med Kristin er dritartig, sier Gjøvik-løper Skjøld til NRK.

– Jeg fikk ikke om det har skjedd før. Det er veldig spesielt, sier hun om å dele gullet.

Også Lysdahl var svært fornøyd med dagen. Hun sier hun fikk trøbbel i starten da hun fikk en port i hjelmen. Det satte henne noe ut, men hun hentet seg flott inn igjen til avslutningen.

– Jeg synes det er veldig hyggelig å dele seieren. Jeg tror det er sånn typ det andre slalåmrennet jeg vinner siden jeg var 16 år, så det er veldig gøy, sier hun til statskanalen.

(©NTB)

Publisert: