Fikk en dårlig velkomst i Bergen, nå slo han tilbake

Henrik Kjelsrud Johansen med sine to første mål for Brann.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

SANDVIKEN – BRANN 1–6

Da Henrik Kjelsrud Johansen ble hentet fra Vålerengas reservebenk til Brann før sesongen skapte det mildt sagt ingen jubel blant Brann-fansen. Med 6 mål på 81 eliteseriekamper gjorde han ingenting for å slukke tørsten i Bergen etter en klassespiss som kunne bidra til en ny tittel.

Men da Sandviken ble sablet med 1–6 på Stemmemyren i cupens første runde onsdag kveld, var Kjelsrud Johansen blant lagets sterkeste med to scoringer.

Brann byttet ut alle elleve som har startet hver kamp i serien i år, og på topp fikk Kjelsrud Johansen sjansen i stedet for Steffen Lie Skålevik.

– Dette var gøy. Det var en fin ramme rundt kampen, og vi viste at vi tok dette på alvor, sier spissen.

Da 25-åringen fra Gjøvik kom til Brann for en halv million kroner, ble det skrevet mye som var lite fordelaktig om ham på Facebook og Twitter. Det har han lagt bak seg nå. Han svarer følgende på spørsmål om hvordan det var å få en dårlig velkomst i Bergen.

– Det er slik det er. Jeg føler jeg er kommet godt inn i det nå, og mener at jeg blir bedre og bedre. Nå har jeg satt inn et par mål også, sier Kjelsrud Johansen.

Det var BA som omtalte den negative omtalen i sosiale medier.

De to målene mot Sandviken var spissens to første for Brann.

– Jeg tilfører duellstyrke, punsj og nå scoringer. Jeg skal tilføre en god del her i Brann.

Kongepokalen på matten

Selveste kongepokalen var plassert ute på Stemmemyren da Sandviken og Brann marsjerte inn for å spille 1. runde av årets norgesmesterskap. Den nyrenoverte banen var full av feststemte supportere, og aprilsolen gjorde det riktig så behagelig å være til stede.

SINE FØRSTE MÅL: Henrik Kjelsrud Johansen scoret to mål mot Sandviken. Det var hans første for Brann.

To mål for Kjelsrud Johansen

Men med en gang kampen var i gang begynte festen å dabbe litt i Sandviken, for etter få minutter ble det klart at forskjellen mellom 4. divisjonslaget i hvitt og Brann, et av Norges aller beste lag i øyeblikket, er stor.

Svakere lag i cupen pleier alltid ha som mål å holde nullen lengst mulig med håp om at favoritten skal bli stresset, men allerede i det syvende minutt forsvant det håpet for Sandviken. Ludcinio Marengo, en av Branns beste denne kvelden, ledet an en herlig kontring. Hollenderen slo presist inn i feltet og der kom Deyver Vega – for anledningen indreløper – og satte ballen enkelt i mål.

ENKELT: Både Deyver Vega og Daniel Braaten scoret da Brann slo Sandviken ut av cupen.

Det kom mer fra Branns venstrekant. Kjelsrud Johansen puttet 0–2, også han etter innlegg fra Marengo, midt i første omgang. Daniel Braaten satte inn 0–3 kort tid etter. Og 0–4 kom etter nok et innlegg fra venstre, denne gang fra venstreback Nicholas Marthinussen. Kjelsrud Johansen var den som scoret.

Brann-trener Lars Arne Nilsen er glad mange av hans offensive spillere som har vært relativt lite på banen så langt i år, kom i gang mot Sandviken.

– Det har litt med hvilke kampbilder vi møter fremover å gjøre, og hvilken fotball vi må spille. Det er godt å ha alternativer, sier Nilsen som mener Brann «gjorde jobben» mot Sandviken.

Brann imponerte stort i Eliteserien i helgen. Les Doddos tanker etter seieren her:

Les også

«Brann var sterke, suverene og sensasjonelt gode»

Sandviken-scoring

Sandviken-ledelsen uttalte i pausen at målet var å vinne annen omgang, og et kvarter etter pause viste de at de mente alvor. Først var det et skudd fra Sandviken i stolpen, og på returen var goalgetter Martin Andersen Grøttå. 1–4 og stor jubel fra hjemmepublikum.

– Et mål var det vi håpet på. Etter den førsteomgangen nullstilte vi i pausen og satte oss mål om å score. Til å være et fjerdedivisjonslag synes jeg vi sto godt opp i annen omgang, sier Sandviken-trener Magne Nilsen.

STOR JUBEL: Sandviken fikk lite ut av kampen mot Brann, men et mål ble det. Martin Andersen Grøttå kunne feire etter å ha scoret.

Men det var ingen opphenting fra Sandviken som var i gang, slik speaker annonserte da målet kom. Brann slo umiddelbart tilbake ved Deyver Vega som kom på løp fra sin sentrale midtbaneposisjon og scoret sitt andre mål for kampen. Dermed sto det 1–5.

FØRSTE MÅL: Aune Selland Heggebø scoret sitt første mål for Brann da han satte ballen forbi Even Storheim til 1–6.

1–6 kom kort tid etter. 16 år gamle Aune Selland Heggebø var kommet innpå på topp for Kjelsrud Johansen, og da han fikk en langpasning i bakrom var han iskald. Alene med Sandviken-keeper Even Storheim gjorde han alt rett og scoret sitt første mål for Brann.

– Det var en kjempedeilig følelse å score. Jeg har trent mye på egen hånd og har jobbet hardt gjennom barndommen for å komme hit. Å score var egentlig bare helt fantastisk, sier 16-åringen fra Fana.

Brann-trener Nilsen elsket målet til Heggebø.

– Måten han scoret på var bra. Han måtte slåss litt med en midtstopper i forkant, og klarte det.

Publisert: