Spansk storavis reagerer på Ødegaards «maskotrolle» i Real Madrid

Synes det er «merkelig» at nordmannen har tilbragt sommeren med stjernespillerne.

Martin Ødegaard må belage seg på et utlån, skriver AS. Her er 16-åringen i aksjon under kampen mellom Real Madrid og Getafe i mai.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Martin Ødegaard tilbringer sommeren side om side med flere av verdens aller største stjerner i sommer.

I Real Madrids tre siste treningskamper har imidlertid ikke 16-åringen fått spille ett eneste minutt. Beholdningen er stadig de 45 minuttene han fikk mot Roma.

Tidligere har spanske og norske medier beskrevet treningskampene i Kina og Australia som en mulighet for Ødegaard til å overbevise trener Rafael Benítez om at han hører hjemme i A-stallen.

Les også

- Ødegaards holdninger forbløffer Real Madrid-stjernene

ASer imidlertid av en annen oppfatning. Den Madrid-baserte sportsavisen antyder nemlig at Ødegaard kun er til pynt på turen, og at han ikke er med på bakgrunn av hans nåværende fotballferdigheter.

AS referer i stedet til en angivelig avtale mellom Ødegaard og Real Madrid da han signerte, som gikk på at 16-åringen ville få reise med A-laget i sommer.

— Ødegaards tilfelle er merkelig. Han har fått reise med laget for å oppfylle klubbens løfte til ham og faren ved signeringen, og han har ennå ikke fått slippe til fordi han er et av trekkplastrene til kampen i Norge, skriver avisen.

Les også

Ødegaard fikk ikke sjansen da Real Madrid vant igjen

Én av fem usikre

Kampen mot Vålerenga i Oslo 9. august er én av tre treningskamper som gjenstår før serieåpningen mot Sporting Gijón 23. august.

AS trekker frem Ødegaard — sammen med Denis Tsjerysjev, Asier Illarramendi, Lucas Silva og Marco Asensio - som en spiller som Benítez vil fatte en beslutning om etter de tre kampene.

Florentino Pérez (til høyre) oppfylte Rafael Benítez' (til venstre) store drøm da han utnevnte den tidligere Liverpool-sjefen til Real Madrids hovedtrener. Her poserer de med en Real Madrid-drakt da Benítez ble presentert for pressen.

Avisen levner imidlertid ikke Ødegaard mye håp om å få bli en del av A-lagsstallen i den kommende sesongen.— Deltakelsen hans (på sommerturnéen, journ. anm.) er symbolsk. Benítez foretrekker at han får spilletid i en annen klubb, for at han skal utvikle seg. Han fikk bare de første 45 minuttene mot Roma, og nordmannen gjorde heller ikke mye for å vise seg frem da. Han er fersk.

AS er kjent for å være svært kritiske til klubbpresident Florentino Pérez' regime i Real Madrid og dermed klubben som helhet.

Les også

Disse kan stå i veien for Ødegaard i Real Madrid

— Forbløffet stjernene

AS' konkurrent Marca skrev tidligere i sommer at Martin Ødegaard har imponert stort i Real Madrid-troppen. Spesielt Ødegaards holdninger skal ha forbløffet Real Madrid-sternene.

AS er imidlertid altså av den oppfatning at Ødegaard skal ut på lån, nærmest uansett hvor mye han imponerer i sommer.

Den skotske storklubben Celtic har blitt koblet til Ødegaard flere ganger i sommer, men de spekulasjonene har manager Ronny Deila slått knallhardt tilbake mot.

Den britiske storavisen Daily Mail har tidligere skrevet at Real Madrid og Getafe har vært i samtaler om at mulig Ødegaard-lån.

Villarreal har også blitt trukket frem som en mulig klubb.

Fra Ødegaard-teamet har tonen vært den samme i hele sommer. «Bare spekulasjoner», har 16-åringens agent Tore Pedersen gjentatte ganger sagt om utlånsryktene.

Publisert: