Donald Trump fikk kritikk. Nå svarer han med å bryte tradisjon.

Det blir ingen seremoni i Det hvite hus for basketballspillerne fra Golden State Warriors etter at de natt til lørdag vant NBA-mesterskapet.

Stephen Curry og resten av Golden State Warriors-laget ville ikke besøke Donald Trump i Det hvite hus etter å ha vunnet NBA-mesterskapet. Nå får de heller ingen invitasjon av presidenten.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Golden State Warriors vant NBA-mesterskapet etter den fjerde finalekampen mot Cleveland Cavaliers natt ti lørdag.

USAs president Donald Trump hadde allerede før finalene gitt uttrykk for at det ikke ville bli noen seremoni uansett hvilket av lagene som vant finalen. Det kom som en reaksjon på at Cleveland-stjernen LeBron James og Golden State-kollega Stephen Curry tidligere i uken sa at de ikke ville ta imot en eventuell invitasjon fra presidenten.

– Jeg har ikke invitert LeBron James, og jeg har ikke invitert Steph Curry. Vi kommer heller ikke til å invitere dem, sa Trump ifølge nyhetsbyrået AFP.

Les også

Trump avlyser Superbowl-mottakelse etter krangel om nasjonalsangen: - Fansen fortjener bedre

LeBron James og Stephen Curry er basketballens to største stjerner akkurat nå. De har begge vært kritiske til president Donald Trump.

Det har tidligere vært en tradisjon at vinnerne av USAs største sportsligaer besøker presidenten, men tradisjonen ble brutt i fjor da Golden State aldri kom til seremonien i Washington etter å ha vunnet NBA. I år blir dermed nok en tradisjon brutt, når vinnerlaget ikke engang får en invitasjon.

Golden State-stjernen Stephen Curry ga i fjor uttrykk for at han ikke ønsket å delta i seremonien. Også lagets sjeftrener Steve Kerr kom med sterk kritikk av Donald Trump. Senere trakk presidenten tilbake sin invitasjon.

Før NBA-finalene i år sa LeBron James at ingen av finalelagene ønsker å få invitasjonen. NBA-stjernen sa dette som en reaksjon av at Trump avlyste et planlagt besøk i Det hvite hus for vinnerne av årets Super Bowl, Philadelphia Eagles.

Flere av spillerne i NFL nekter å stå oppreist under avspillingen av den amerikanske nasjonalsangen, noe som har falt Trump tungt for brystet.

Les også

Lindsey Vonn fikk invitasjon fra Trump: Derfor takket hun nei

Men årets NHL-vinnere Washington Capitals kan derimot se fram til et besøk hos Trump etter at de natt til fredag vant Stanley Cup-finalen.

– Det er andre lag som kommer. Jeg tror vi får besøk av Caps. Vi får se, sier Trump.

Publisert: