Norske favoritter i VM-trøbbel etter mageproblemer

Roerne Kristoffer Brun og Are Strandli bommet stygt i VM-forsøket.

Are Strandli og Kristoffer Brun fikk det ikke til å stemme i søndagens forsøksheat i ro-VM. Her er duoen fra fjorårets VM.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

De norske lettvekterne kom til VM i østerrikske Linz som en del av favorittsjiktet. Nå må de ta en omvei i mesterskapet, som også er OL-kvalifisering. De er ikke direkte kvalifisert til kvartfinalen etter 4.-plassen i forsøksheatet.

Landslagssjef Johan Flodin opplyser at Strandli hadde magetrøbbel natt til søndag.

– Are har hatt magesyke i natt. Vi hadde ikke noe alternativ annet enn å ro dette løpet. Han var litt bedre på morgenen, men energiløs. Så har vi naturligvis isolert dem, sier Flodin til Aftenposten.

– Vi tar det time for time, og håper at han får en bra opptur, legger han til.

Kristoffer Brun (t.v.) og Are Strandli trøblet i VM-forsøket i dobbeltsculler i lettvekt.

Hang aldri ordentlig med

Det var tidlig klart at det var noe som ikke stemte for Brun og Strandli. Norge lå som nummer fire store deler av det 2000 meter lange løpet.

– Noe må ha skjedd? sa kommentatoren på worldrowing.com, som strømmer årets VM på nett.

Duoen kom i mål 17 sekunder bak tsjekkerne som vant.

– Nå padler de bare, fortsatte kommentatoren da han så roerne i bane to ta seg i liten fart inn mot mållinjen.

– De ga bare opp. De går videre til oppsamling. Det er ikke noe å være veldig redde for enda, sier generalsekretær Anniken Ellingsen i Norges Roforbund.

Hun er til stede i Linz-Ottensheim, men har foreløpig ikke fått pratet med lettvekterne, som har et VM-gull fra tidligere i karrieren.

– Det har vært noen utfordringer i natt. De har ikke vært helt i form, sier Daniel Lilltveit Berg til Aftenposten.

Han er fysioterapeut og reiser alltid med rolandslaget på viktige regattaer.

– Det er i alle fall viktig at de kom seg til oppsamlingsheat.

Mandagen blir avgjørende

Tre båter gikk direkte videre til kvartfinalen. Som fjerde beste båt får Brun og Strandli en ny sjanse i oppsamling.

Oppsamlingsheatet går mandag klokken 12.32, og de er satt opp i det tredje heatet. De to beste fra hvert heat går videre.

Skulle det ikke bli noe klarsignal til OL under VM, blir det to muligheter neste sesong. Men det er noe som ikke var i planen til den mestvinnende båten i feltet. Brun/Strandli er nesten alltid på pallen, enten det er verdenscup eller mesterskap.

Direkte kvartfinaleplass ble det derimot for den norske toeren med Siri Eva Kristiansen og Hanna Inntjore. De ble nummer fire i sitt heat. Den norske båten kom inn knappe 20 sekunder bak den canadiske vinnerbåten i heatet.

Får én sjanse til i VM

Olaf Tufte og hans yngre roere i dobbeltfireren må også veien om oppsamling. Det ble tredjeplass, 5,8 sekunder etter heatets vinner Australia og Tyskland. De to nasjonene kan forberede seg til kvartfinale.

Norge lå også på 2. plass, men tyskerne kom meget sterkt på slutten. Akkurat da klarte ikke den erfarne 43-åringen og resten av mannskapet å svare.

Nå gjelder det å prestere i oppsamlingen tirsdag.

Publisert: