Haaland pekes ut som en av Bundesligas åpenbaringer: «Målmaskinen levde opp til hypen»

Erling Braut Haaland (19) er helt sentral i oppsummeringen av Bundesliga-sesongen i Tyskland hos de internasjonale nyhetsbyårene.

Erling Braut Haaland jubler etter han har scoret mål for Borussia Dortmund.
  • NTB-Espen Hartvig
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Med unntak av pandemipausen, har Haaland nesten spilt toppfotball kontinuerlig i snart to år. Han avsluttet sesongen uten mål og med 0-4-tap lørdag. Andrej Kramaric sto for alle Hoffenheims fulltreffere.

Haaland scoret sitt første mål i utlandet 12. mai i fjor. Siden da ble det 54 scoringer på 413 dager fordelt på Salzburg, Borussia Dortmund og det norske U-20-landslaget.

Det tyske nyhetsbyrået DPA har plukket ut ti navn/hendelser å huske fra 2019-20-sesongen i Tyskland. Haaland er med.

– Den norske tenåringssensasjonen kom til Borussia Dortmund i januar og skuffet ikke med sju mål på sine tre første kamper.

AFP i Frankrike har også Haaland som et element i sin oppsummering av sesongen. Der er det bare plass til fem punkter.

– Fenomenale Haaland. Den norske målmaskinen levde opp til hypen rundt overgangen på cirka 200 millioner kroner. Han ble den første spilleren i Bundesliga-historien til å score et hat trick som innbytter.

Erling Braut Haaland er oppgitt etter å ha misset på en sjanse i en kamp lørdag.

Tett

Haaland får nå en ferie før Borussia starter en ny oppkjøring. Angriperen står foran en sesong spekket med oppgaver. Viruspandemien har skapt en kø av kamper både for klubb- og landslag.

Blant annet kan Norge komme til å spille tre kamper på sju dager to ganger i løpet av høsten. Og på det norske landslaget er en skadefri Haaland nesten ikke til å komme utenom i laguttaket.

Om et år spilles EM, og der kan Norge fort være deltager. Det avgjøres i løpet av høsten etter kamp mot Serbia og så enten Skottland eller Israel ved seier over serberne.

Haaland fyller 20 år 21. juli.

(©NTB)

Publisert: