Håndball-VM: Arntzen tilbake etter OL-vraking

Emilie Hegh Arntzen er tilbake i håndballjentenes tropp til VM i Spania i desember. Der slipper Norge å møte Cristina Neagu.

Emilie Hegh Arntzen er tilbake i Norges tropp i håndball.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Marit Malm Frafjord stopper Romanias Cristina Neagu. Sistnevnte spiller ikke VM.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterte sitt uttak tirsdag. Arntzen ble vraket i OL-uttaket og var i Japan som reserve i sommer da Norge tok bronse. Hun reiste så til ny klubbtilværelse i Bucuresti (Romania).

– Det er ingen tvil om at hun opplevde det (OL-vrakingen) som et tøft slag i trynet, men også som en tankevekker og en motivasjon. Hun har gjort en veldig god sesong så langt i Bucuresti, sier Hergeirsson om Arntzen.

– Hun kommer til å få midtforsvarsansvar og være en veldig hardtskytende bakspiller, la han til.

Unngår Romania-stjerne

Kasakhstan, Iran og Romania er norske motstandere i VMs gruppespill. De to førstnevnte er ikke så gode, og det betyr to overlegne norske seirer.

Rumenerne spiller VM uten sin storstjerne Neagu. Hun har tatt et hvileår fra landslaget. Hennes forfall vil hemme Romania svært mye.

VM-spilles i perioden 1.-19. desember. Det deltar 32 lag for første gang.

Frafjord ute

Hos Norge ble strekveteranen Marit Malm Frafjord vraket. Hun har gitt beskjed om at hun slutter som håndballspiller på toppnivå til sommeren. Overraskelsen Maren Aardahl er inne på linja.

– Marit Malm Frafjord er en av de beste spillerne i norsk og internasjonal håndball. Vi er ved et veiskille, og om snaue tre år er det OL. Vi har hatt en dialog, og hun ville gjerne være med, men vi har begynt å jobbe med kvalifiseringen til OL om tre år. Det er begrunnelsen, sa Hergeirsson.

Han la til at Frafjord er på «stand by» under mesterskapet og kan bli hentet til Spania om det oppstår skader eller sykdom.

Troppen:

Målvakter: Silje Solberg (Györ), Katrine Lunde (Vipers). Reserve: Rikke Granlund (Chambray Touraine).

Bakspillere: Henny Ella Reistad (Esbjerg), Emilie Hegh Arntzen (Bucuresti), Veronica Egebakken Kristiansen (Györ), Stine Ruscetta Skogrand (Herning-Ikast), Nora Mørk (Vipers), Stine Bredal Oftedal (Györ), Moa Högdahl (Viborg), Kristine Breistøl (Esbjerg).

Kantspillere: Marit Røsberg Jacobsen (Esbjerg), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg). Reserve: Emilie Hovden (Storhamar).

Strekspillere: Kari Brattset Dale (Györ), Vilde Mortensen Ingstad (Esbjerg), Maren Aardahl (Odense).

Publisert: