Valnes bare 0,06 sekund unna finale: Glipper trolig VM-plassen

Erik Valnes kunne tatt store steg mot VM-plass i Seefeld. Men havnet bare seks hundredeler bak en finaleplass i Lahti, noe som gjør at VM-toget høyst sannsynlig er gått. Det samme gjelder også Anna Svendsen.

Anna Svendsen og Erik Valnes kom begge til semifinalen i verdenscupen lørdag.
  • Rune Robertsen
    iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Den Tromsø-bosatte sprinteren var meget skuffet etter å ha blitt nummer fem i sitt semifinaleheat i sprintverdenscupen i Lahti. Bare 0,06 sekund bak Federico Pellegrino som tok den siste finaleplassen på tid. En finale som ble vunnet av Johannes Høsflot Klæbo.

Men for Valnes handlet dette om en VM-plass på sprint. Den siste av de fire plassene må han trolig se gå til Finn Hågen Krogh eller Eirik Brandsdal, som begge gikk til finale i Lahti.

– Det var bra til oppløpet, men det var drit, sa Valnes på NRK etter målgang.

– Med tanke på VM, spurte NRKs journalist.

– Jeg følte jeg hadde en god sjanse til å være topp to i mål. Plutselig var alle forbi på innsida. Det var ikke akkurat fast i det ytterste sporet. Vanskelig, sa Valnes direkte på NRK.

Les også

DIREKTE: Klæbo viste VM-form

Les også

Norsk sprintdominans i VM-generalprøven: Klæbo og Falla vant

Sterk kvartfinale

Valnes viste hvor skapet skulle stå da han vant kvartfinalen på suverent vis etter å komfortabelt ha tatt seg videre fra prologen.

– Erik har ikke gitt opp å gå VM-sprinten, men må til finalen og på pallen for at det skal kunne bli en realitet, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Men det avansementet skjedde ikke uten dramatikk. Valnes tjuvstartet, og dersom han hadde hatt et gult kort fra tidligere ville han ha blitt disket.

– Han vil virkelig noe med dette løpet. Men han må holde igjen i starten, sa Bjørn.

– Valnes har en mulighet. Var på pallen i Dresden, selv om det ikke var et uttaksrenn. Derimot vant han i Vuokatti i januar, sa NRK-kommentator Jann Post rett før kvartfinalen.

I tillegg til Valnes gikk konkurrentene til VM-plass på sprinten, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh videre til semifinalen. Det gjorde også Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Sindre Bjørnestad Skar.

I semifinalen var Valnes meget offensiv fra start. Ut på oppløpet hang han godt med, men havnet bitre seks hundredeler bak italienske Federico Pellegrino som tok fjerdeplassen som kunne gi finaleplass på tid.

Uttaket kommer tirsdag.

Svendsen røk i semifinalen

Anna Svendsen gikk i likhet med Valnes på dramatisk vis videre fra kvartfinalen. Etter å ha blitt nummer fire i sitt heat var hun avhengig av å gå videre på tid. Og kampen om fjerdeplassen var også knalltøff etter at Svendsen slo Evelina Settlin med fire hundredeler.

Både Maiken Caspersen Falla og Mari Eide gikk videre fra samme heat som Svendsen. Et heat som gikk meget raskt, noe som satt press på resten av løperne. Ingen av løperne som ble nummer tre eller fire i de andre heatene klarte å slå tiden til Svendsen på 2,42,67

– Anna Svendsen kom bra ut av det, sa Torgeir Bjørn.

– Vi kan ikke ta ut siste VM-plass enda, poengterte statskanalens kommentator Jann Post på direkten.

I tillegg til de tre ovennevnte norske gikk også Tiril Udnes Weng og Ane Appelkvist Stenseth videre til semifinalene.

Der møtte Svendsen både Falla og sin direkte konkurrent, Mari Eide. Svendsen havnet tidlig bakerst i feltet, og klarte aldri å hente seg helt inn. Dermed skal det mye til at en plass i VM skal bli en realitet for Tromsø-løperen ettersom Eide ble nummer to i heatet og gikk videre til finalen.

Men Svendsen var bare 82 hundredeler etter, selv om hun havnet sist.

– Mari Eide tok et gigantisk steg mot VM gjennom å komme til finalen, fastslo Bjørn.

I det andre heatet gikk Weng videre til finalen. Stenseth havnet derimot i likhet med Svendsen sist i sitt heat.

Finalen ble vunnet av Falla. Eide og Weng ble nummer fem og seks.

Publisert:
  1. Langrenn

Mest lest akkurat nå

  1. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  2. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

  3. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

  4. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

  5. Da det var trøbbel med skoene i «Skal vi danse», visste hun at løsningen lå i Hillevåg

  6. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv