Dortmund knuste Moas Stuttgart

Robert Lewandowski scoret hattrick, Moa fikk spille de siste 20 minuttene.

Robert Lewandowski var ustoppelig da Dortmund slo Stuttgart 6-1.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Den norske landslagsangriperen har fått lite spilletid siden overgangen fra Hannover til Stuttgart. I Dortmund fikk han først sjansen på stillingen 4-1 til hjemmelaget.

Byttet hjalp ikke Stuttgart i håpet om å pynte på resultatet. I stedet ble sifrene styggere, og Lewandowski fullførte hattricket sitt fire minutter etter at Moa kom på banen.

— Det var en fantastisk kamp. Jeg føler meg veldig bra. Nå skal vi konsentrere oss om vår neste mesterligakamp (mot Arsenal). Det blir et viktig oppgjør, sa Lewandowski etter seieren.

Slo tilbake

Stuttgart tok overraskende ledelsen da Karim Haggui headet inn 1-0 etter 13 minutter. Men det tok ikke lang tid før Dortmund summet seg og aldri så seg tilbake.

Seks minutter senere stanget Sokratis inn 1-1, mens Marco Reus like etter la på til 2-1 med venstrefoten.

Stillingen holdt seg til pause, men et raskt målshow fra Lewandowski senket til slutt et sjanseløst Stuttgart. Den polske stjernespissen gjorde både 3-1 og 4-1 på under to minutter tidlig i annen omgang.

Sommerkjøpet Pierre-Emerick Aubameyang avsluttet målfesten til 6-1 med et skudd fra skrå vinkel ni minutter før slutt.

Første på fem år

Trener Jürgen Klopp skrev onsdag under en forlenget kontrakt med Dortmund. Etter kampen var han fornøyd med at laget hans hadde tatt sin første hjemmesier over Stuttgart siden 2008. — Vi manglet litt konsentrasjon i første omgang, men til slutt fikk vi en klar seier, sa Klopp.

Borussia Dortmund tok seg til tabelltoppen i Bundesliga med storseieren. Erkerival og tittelforsvarer Bayern München kan ta tilbake serieledelsen med seier borte mot Tarik Elyounoussi og Hoffenheim lørdag.

Stuttgart var ubeseiret på sine fire siste kamper før møtet med Dortmund. Laget til Abdellaoue ligger på 9.-plass før resten av helgens kamper. (©NTB)

Publisert: