I TIL var han «ikke god nok». I går sendte Prijovic Serbia til VM

Aleksandar Prijovic (27) scoret sitt første landslagsmål og sendte Serbia til fotball-VM.

HER SCORER HAN: Aleksandar Prijovic sklir inn kampens eneste scoring for Serbia mot Georgia. Innfelt er serberen i aksjon for TIL.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

27-åringen ble byttet inn etter en drøy time i oppgjøret mot Georgia. I det 74. minutt scoret spissen kampens eneste mål. Prijovic var først på et innlegg og skled ballen i mål med utsiden av høyrefoten - og sendte Serbia til sommerens VM i Russland.

Dette var den tidligere TIL-spillerens første A-landslagsmål for Serbia.

Les også

«Hold deg saklig, Hilmarsen!»

Hentet av Høgmo

Med 1–0-seieren vant Serbia gruppen sin med 21 poeng på 10 kamper. Irland ble nummer to - og er klare for play off - med 19 poeng.

Prijovic ble hentet til Tromsø IL av Per-Mathias Høgmo på en ettårskontrakt sommeren 2012 og gjorde det relativt bra med tre mål på 13 kamper.

Sesongen etter – med Agnar Christensen som sjef – var Prijovic stort sett henvist til reservebenken på A-laget og spill for TIL 2. Det ble kun to kamper fra start i 2013.

— Den nye treneren spilte med en spiss, og de hadde nettopp kjøpt "Kobra" (Zdenek Ondrasek, journ.anm.). Det er normalt at de vil bruke spissen som de har kjøpt. Hvis jeg spiller, så er det bortkastet tid når de uansett ikke hadde økonomi til å kjøpe meg, sa spissen til iTromsø i november i fjor.

— Selvfølgelig følte jeg meg litt dårlig behandlet akkurat da, men det er ingen tunge følelser rundt det nå. Jeg forlot Tromsø med positive følelser.

Solgt til PAOK

Men selv om han ikke var god nok for TIL, har han hatt en god karriere etter han forlot Alfheim sommeren 2013. Han ble først gjenforent med Per-Mathias Høgmo i Djurgården, der han scoret hattrick i sin første kamp fra start.

I 2014-2015-sesongen spilte han for tyrkiske Boluspor, der han scoret 16 mål på 31 kamper. Så havnet Prijovic i Legia Warszava - der han var sterkt delaktig i å sende det polske storlaget til gruppespillet i Champions League.

Aleks (26) herjer mot gigantene i Champions League - takker Høgmo og TIL for å ha reddet karrieren

16. januar i år ble han solgt til greske PAOK. Denne sesongen har han tre mål på seks kamper for klubblaget.

Prijovic er født i Sveits, men har serbiske foreldre.

Publisert: