Han er bildet på Reals nedtur

De vant 22 kamper på rad før jul. Få uker senere snakkes det om krise i Real Madrid.

NEDTUR: På de syv siste kampene i Real Madrid har Garteh Bale hverken scoring eller målgivende.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Han var en av heltene da Real Madrid vant Champions League siste sesong. Men nå er det ingenting som fungerer for Gareth Bale og supporterne vil ha waliseren ut av laget.

Morgendagens Champions League-møte med tyske Schalke bør være grei skuring for Real Madrids stjernegalleri. Den spanske giganten har en 2-0-ledelse før returmøtet i åttendedelsfinalen på Santiago Bernabéu og det skal mye til for at den regjerende mesteren roter bort den ledelsen. I øyeblikket er Champions League en kjærkommen timeout fra de hjemlige problemene.

"Ingen samhandling"

Real Madrid var ustoppelige i høst og vant 22 strake kamper i alle turneringer før jul. Men det snur fort i fotball. Hyllest er blitt til kriseprat. For Madrid-laget har kun vunnet to av de fem siste ligakampene. Barcelona har tatt over serieledelsen. Og om snaue to uker møtes de to gigantene i El Clásico på Camp Nou i Barcelona.

— Vi har et offensivt problem. Det er ikke noen samhandling. Det blir for mye individuelt spill. Vi må angripe på en annen måte, vi må spille hurtigere og med færre ballberøringer. Det er ganske forvirrende det vi driver med i angrep for øyeblikket, erkjente manager Carlo Ancelotti i helgen etter å ha tapt for Athletic Bilbao.

I løpet av de tre siste timers seriespill har Real Madrid scoret én gang (straffescoring av Cristiano Ronaldo). Før det var målsnittet på 3,08 i hver kamp. Det er mange som kritiseres i hovedstadsklubben nå. Cristiano Ronaldo fordi han ikke scorer med samme hysteriske frekvens som før jul. Toni Kroos finner seg ikke til rette på midtbanen uten den skadeforfulgte makkeren Luka Modric (tilbake i troppen mot Schalke etter fire måneder ute med skade). Det snakkes om kollektiv kollaps.

Men likevel er det én spiller som får høre det mer enn andre: Gareth Bale, en av heltene da Real Madrid vant Champions League-finalen i mai i fjor.

Mener Bale bør vrakes

På de 10 siste kampene har han tre mål og to målgivende. Men på de 10 siste timene med fotball har ikke waliseren produsert noe som helst. Det har ikke Bale opplevd siden han var Tottenham-spiller i 2010/11-sesongen. I en nettavstemning i den spanske avisen AS mener 47 prosent at Bale bør vrakes fra førsteelleveren.

— Jeg vet ikke om han prøver å overkompensere. Men han spiller sammen med en et stort navn som Cristiano Ronaldo, og vi har alle vært i den posisjonen at vi må fore mannen på laget. Jeg måtte gjøre det da jeg spilte sammen med Sonny Anderson i Monaco, og han ga klar beskjed da jeg ikke ga ham ballen. Det kan se ut som Bale forsøker å gi bort et mål, kanskje som et forsøk på å få folk til å slutte å snakke, spekulerer tidligere stjernespiss Thierry Henry i Sky Sports.

For ordens skyld: Martin Ødegaard er ikke med i Real Madrids tropp mot Schalke. Dermed blir han heller ikke tidenes yngste spiller i Champions League.

Publisert: