Kunstløperen skrev historie da hun deltok i OL i Sotsji. Så fikk hun erfare toppidrettslivets bakside.

Kunstløperen Anne Line Gjersem ble første norske kunstløper i OL på 50 år. Nå begynner hun å få dårlig tid til neste OL.

Anne Line Gjersem ser frem til ny OL-kvalifisering. Hun håper hun blir god nok.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

22-åringen er hjemme på julefeiring hos foreldrene i Asker. I fem og et halvt år har Gjersem bodd og trent i Malmö, der hun har hatt stor fremgang.

Spesielt stort var det å bli første norske kunstløper på 50 år som ble klar for OL-deltagelse. Hun deltok i Sotsji.

– De siste årene har gått veldig fort. Livet da jeg bodde hjemme var helt annerledes enn slik det er nå. Jeg har opplevd så mye, og er blitt eldre. Jeg er en helt annen person nå, sier Gjersem.

Camilla Gjersem kan foreløpig ikke tenke seg et liv utenfor isen. Hun vil vise at hun kan komme tilbake.

Hun savner tvillingsøsteren Camilla, som også satser hardt på denne idretten, og som har fått erfaring med skader.

– Vi har spesielle bånd. Det hjalp da hun kom på besøk til meg i Sverige tidligere i år, da hun også måtte ta et avbrekk fra treningen.

Les også

«Foreldrene mine fikk rare blikk når de fortalte hvor mye vi trente»

Pause og så se fremover

Anne Line Gjersem og søsteren har hatt sine ulike plager. Førstnevnte fikk en overbelastning i skulderen, og da den var leget, ga kneet problemer.

– Det er tungt mentalt når man blir skadet, men jeg skal komme tilbake sterkere enn noen gang, sier løperen som ikke bare går på isen, men også på universitetet i Lund.

Jeg er en helt annen person nå.

Gjersem tenker spesielt på OL-kvalifiseringen, som starter allerede i mars under VM. Neste og siste mulighet blir i september. Vinterleker i Pyeongchang i 2018 lokker. Men først er målet å kvalifisere seg til EM i slutten av januar. Juni Marie Benjaminsen (17) fra Oslo er en hardtarbeidende konkurrent. Anne Line Gjersem frykter at hun har litt dårlig tid.

Søsteren må vente litt til

Camilla Gjersem vet ikke hvorfor hun ble skadet.

– I april fikk jeg plutselig litt vondt overalt. Det ble funnet en cyste i knehasen, og den ble tappet. Fortsatt funket det ikke, så det måtte til en operasjon i slutten av august. Da fant man en åpning i leddkapselen, og den ble tettet. Cysten ble fjernet.

Camilla er tilbake på isen. Hun føler ventetiden har vært lang.

– Var du ikke på tanken om å gi opp?

– Vi ønsker begge å fortsette å satse. Vi er ikke ferdige ennå. Jeg har kjent på det underveis, men da treneren min spurte om hvordan jeg ville reagere hvis jeg mistet en hel sesong, sa jeg at det får ta den tiden det tar. Da treneren spurte, fikk jeg litt panikk. Jeg kan ikke tenke meg en tid uten skøyter.

Les også

For fem år siden sluttet Magne med heroin. Det skal en av Norges rikeste menn ha en del av æren for.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi kårer oss gjennom idrettsåret 2016:

Publisert: