Tottenham gjorde noe de ikke har greid på 28 år. Det sendte dem nærmere Europa.

Et drømmetreff fra Christian Eriksen og en dobbel fra Dele Alli senket Chelsea. Tottenham styrer mot Champions League.

Dele Alli scoret to mål da Tottenham omsider vant på Stamford Bridge.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

CHELSEA - TOTTENHAM HOTSPUR 1–3

Februar 1990. Så langt måtte vi tilbake for å finne sist gang Tottenham Hotspur hadde vunnet borte mot Chelsea. Da voktet Erik Thorstvedt Tottenham-buret, mens Gary Lineker ble matchvinner.

Siden har Tottenham prøvd igjen og igjen på Stamford Bridge, og de har feilet igjen og igjen. Faktisk hele 25 ganger i Premier League-sammenheng.

Men etter 28 år er den vonde rekken brutt. Tottenham slapp inn det første målet, men kunne til slutt stikke av med en 3–1-triumf søndag kveld.

– Det var viktig å vinne igjen her på Stamford Bridge. Jeg er så glad på supporterne og spillernes vegne. Vi er veldig stolte, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino til Sky Sports.

Seieren gjør at Tottenham tar et kvantesprang mot Champions League-spill. De har nå åtte poeng ned til Chelsea på femteplass, og det gjenstår kun syv kamper i Premier League. De fire beste lagene kvalifiserer seg for neste sesongs utgave av Europas gjeveste klubbturnering.

Les også

Ustoppelige Manchester City med ny maktdemonstrasjon

Tottenham svarte på spørsmål

Med seieren besvarer også dette Tottenham-laget et spørsmål som er blitt stilt stadig oftere. Det handler om prestasjonene på bortebane mot andre topplag.

Pochettino har løftet Tottenham til nye høyder siden han tok over som manager sommeren 2014, men hadde før denne kampen kun vunnet ett eneste Premier League-møte på bortebane mot de resterende topp seks-lagene: Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea og Arsenal.

I tillegg har det vært et spørsmål om Tottenham er for avhengige av toppscorer Harry Kane.

Kane har vært ute med ankelskade siden 11. mars, men var frisk nok til å starte på benken i denne kampen. Lagkameratene greide seg imidlertid bra uten ham. Da han ble byttet inn snaue 20 minutter før slutt, ledet Tottenham allerede 3–1.

Les også

Arsenal imponerte få, men tok solid hjemmeseier

Christian Eriksen scoret det første målet da Tottenham vant 3–1 på Stamford Bridge.

Drømmetreff fra Eriksen

Det var imidlertid Chelsea som scoret det første målet. Chelsea-spiss Álvaro Morata har hatt en periode der han har slitt med å score. Derfor var det mye følelser som skulle slippes løs da han utnyttet en feil fra Hugo Lloris og stanget inn sitt ellevte Premier League-mål en halvtime ut i oppgjøret.

Ledelsen så ut til å vare til pause, men på overtid av den første omgangen smalt det i andre enden. Dele Alli kjempet heroisk for å holde ballen i spill, men visste nok ikke hva det påfølgende angrepet skulle by på.

Christian Eriksen fikk ballen rundt 20 meter fra mål og bestemte seg for å skyte. Det ble drømmetreff. Ballen fikk en finurlig bue og var innom tverrliggeren før den traff nettet med full kraft.

Dermed kunne Tottenham-fansen igjen juble for en langskudd-perle fra den danske playmakeren:

Eksperter stiller imidlertid spørsmål ved reservekeeper Willy Caballeros opptreden. I stedet for å kaste seg etter ballen nærmest sank han sammen.

Dele Alli-dobbel

Etter rundt en time var kampen snudd.

Eric Dier slo en utsøkt pasning, og Allis medtak var enda bedre. Deretter satte han ballen i mål på lekkert vis.

Og like etterpå fikk Dele Alli kranglet inn enda en scoring i sin 100. Premier League-kamp. Dermed vant Tottenham. Det innebærer både at en vond rekke er over, og at de har tatt et langt steg mot Champions League.

– Det er en god følelse å vinne. Vi har et bra lag og har troen på oss selv, sier Dele Alli.

For Chelsea representerer nederlaget enda en nedtur. Den regjerende ligamesteren har levert en sesong godt under forventning. Mye tyder på at manager Antonio Contes tid er over etter denne sesongen.

Italieneren har helt siden forrige sommer jevnlig klaget på manglende midler til forsterkninger.

– Det er syv kamper igjen, og vi må gjøre vårt beste. Til slutt får man den plasseringen man fortjener, sier Conte.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk