NFF dropper saken mot Stabæk-sjef

<p>Ingé André Olsen kan ikke straffes av NFF.</p>

Oslo 20120102. Inge Andre Olsen på Stabæks pressekonferanse, i forbindelse med utnevnelsen av Petter Belsvik som ny trener for Stabæk Fotball. Foto: Morten Holm / Scanpix
 • Christer Sævig
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Uavhengig av politisiktelsen mot Inge André Olsen, er det klart at Norges Fotballforbund avviser saken mot Stabæks sportslige leder Inge André Olsen.

Påtalenemnda innstilte på at Olsen skulle utestenges fra alle tillitsverv i regi av NFF i 18 måneder, men siden han ikke var medlem av Stabæk på tidspunktet for den mye omtalte overgangssaken hvor Veigar Páll Gunnarsson gikk til Vålerenga, kan han heller ikke straffeforfølges av forbundet.

Olsen var ikke særlig snakkesalig rett etter at fotballforbundet sendte ut pressemeldingen.

— Jeg fikk vite dette for et par timer siden, og akkurat nå har jeg ikke så mye å si. Jeg må lese gjennom kjennelsen og ha en dialog med min advokat først, sier Inge André Olsen til aftenposten.no.

- Har du vært medlem av Stabæk tidligere?

— Jeg kan ikke kommentere dette før jeg har snakket med advokaten, jeg er usikker på hvordan vi skal gjøre det med mediene, det er et voldsomt trøkk nå, sier han.

Advokat Ellen Holager Andenæs har ikke besvart våre henvendelser.

30. november ble Olsen sammen med Vålerengas avgåtte sportsdirektør Truls Haakonsen siktet av polititet for grovt økonomisk utroskap. Totalt er fem personer siktet i saken.

Slik er begrunnelsen fra NFF:

— Doms- og sanksjonsutvalget har avholdt saksforberedende møte for å behandle spørsmålet om hvorvidt Inge André Olsen er undergitt NFFs jurisdiksjon. Med utgangspunkt i den dokumentasjon som er fremlagt i saken, har Utvalget kommet til at det ikke foreligger tilstrekkelig sikre holdepunkter for å legge til grunn at Inge André Olsen var medlem av Stabæk Fotball sommeren 2011, da den angivelig staffbare handling ble foretatt. Usikkerheten med hensyn til spørsmålet om medlemskap må komme Olsen til gode, og Utvalget har derfor konkludert med at han ikke omfattes av idrettens jurisdiksjon, heter det.

FAKTA

19. desember 2008: Veigar Páll Gunnarson skrev under en treårsavtale med franske Nancy, men fikk knapt spilletid.

30. november 2009: Islendingen gjorde vendereis og ble enig med Stabæk om en treårsavtale.

26. juli 2011: Gunnarssons agent opplyste at Stabæk-spissen var enig med Rosenborg om kontrakt, men at klubbene foreløpig ikke var enige om prisen.

28. juli: Gunnarsson takket nei til Vålerenga-kontrakt.

30. juli: Det ble kjent at Gunnarsson likevel valgte overgang til Vålerenga fra Stabæk.

31. juli: I sin avskjedskamp for Stabæk mot Start (4-1), scoret Gunnarsson to mål og la opp til ett.

12. oktober: TV 2 avslørte at Stabæk solgte Gunnarsson «altfor billig» (1 million kroner) til Vålerenga. Nancy fikk betydelig færre penger for videresalget og ble den store økonomiske taperen på overgangsavtalen. Kanalen hevdet at Rosenborg hadde budt 5 millioner kroner for spissen, men at Vålerenga fikk tilslaget på en femdel av den summen.

13. oktober: Norges Fotballforbund krevde all dokumentasjon på bordet for å granske saken rundt Gunnarsson-overgangen mellom Stabæk og Vålerenga.

27. oktober: Påtalenemnda i Norges Fotballforbund anmeldte Stabæk, Vålerenga og tre av klubbenes ledere for bevisste forsøk på å lure den franske fotballklubben Nancy for penger. Samme kveld trakk Erik Loe seg midlertidig fra styreledervervet i Stabæk.

31. oktober: Sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga fikk innvilget permisjon ut sesongen.

8. november: TV 2 avslørte at også Rosenborg hadde til hensikt å snyte Nancy for penger. Klubben ville gi 1 million kroner for Gunnarsson og 4,25 millioner for Johan Andersson på en avtale som skulle gå ut ved sesongslutt.

17. november: Asker og Bærum politidistrikt besluttet å etterforske overgangssaken.

22. november: Norges Fotballforbund trakk anmeldelsen av Haakonsen fordi han ikke har medlemskap i et organisasjonsledd. Han kan derfor ikke forfølges for eventuelle brudd på forbundets regler.

30. november: Asker og Bærum politidistrikt gjennomførte ransaking i klubblokalene til Stabæk og Vålerenga. Stabæks sportslig leder Inge André Olsen og Vålerengas permitterte sportsdirektør Truls Haakonsen ble pågrepet og tatt inn til avhør.

Les også

 1. Norsk politi vil avhøre fransk toppklubb

 2. Politiet har nye opplysninger i overgangssaken

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Glatte veier: Brøyter og strør på spreng

 2. Skisenteret har brukt 356.000 kroner på å produsere kunstsnø. Sånn ser det ut nå

 3. 781 nye koronasmittede på Nord-Jæren

 4. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 5. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 6. Slik angriper Viking den rekordtidlige sesongstarten