Arsenals derbyseier gir full spenning om Champions League-plass

De røde herjet med Chelsea.

Alexandre Lacazette (midten) omfavnes av lagkameratene etter å ha sendt Arsenal i ledelsen
  • kristian.muller.andersen@ntb.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Arsenal-Chelsea 2–0

Alexandre Lacazette og Laurent Koscielny sikret 2–0 for Arsenal mot Chelsea i London-derbyet lørdag. Dermed er kampen om den viktige fjerdeplassen vidåpen.

Med seieren drar det seg til i toppen av Premier League-tabellen. I likhet med Manchester United står Arsenal med 44 poeng mot fjerdeplasserte Chelseas 47.

Arsenal åpnet i et skyhøyt tempo og skapte tidlig flere store sjanser ved blant andre Pierre-Emerick Aubameyang og Koscielny.

De røde og hvite presset høyt med mange spillere, og etter 14 minutter fikk de lønn for strevet. Etter en kort corner slo Héctor Bellerín inn til Lacazette.

Franskmannen vendte opp og fra hjørnet av femmeteren hamret han inn ledelsen i det nærmeste hjørnet. Det var hans åttende scoring for sesongen.

Les også

Liverpool snudde til seier i ellevill målfest

Les også

Publikum lo av Pogba, men Solskjær tok stjernen i forsvar

Les også

Solskjærs drømmestart fortsetter – tangerte Premier League-rekord med ny triumf

Arsenals Laurent Koscielny (til høyre) satte inn 2–0 mot Chelsea med skulderen. Foto: Frank Augstein / AP Photo / NTB scanpix

Skulder-mål

Chelsea overtok initiativet, men syv minutter før pause fikk Arsenal frispark på høyresiden. Ballen ble slått på bakerste, der Sead Kolasinac headet ballen ned til Sokratis. Han lempet ballen inn bak Chelsea-forsvaret, der midtstopperkollega Koscielny forsøkte å heade ballen i mål.

Franskmannen bommet med hodestøtet, men til hans og Arsenals store glede traff ballen skulderen og gikk i mål bak Chelseas sisteskanse Kepa. Med scoringen ble han Arsenals første forsvarer til å score 20 mål i Premier League, ifølge statistikktjenesten Opta.

Sekunder før pause var kun stolpen i veien for en Chelsea-redusering da Marcos Alonso headet en corner mot mål. Ettersom headingen i stolpen ikke teller, sto de blåkledde med null avslutninger på mål i løpet av de første 45 minuttene.

Etter en forrykende første omgang der Arsenal var det førende laget, gikk Chelsea ut med ny giv i annen omgang.

Bellerin ut med skade

De presset høyt og hadde ballen soleklart mest, men igjen var det Arsenal som sto for sjansene. Drøye 20 minutter før slutt gikk hjemmelaget derimot på en stor smell, da høyreback Bellerin måtte ut med skade. Spanjolen holdt seg til kneet og vred seg i smerte etter at han så ut til å ha tråkket feil.

Chelsea satte innpå stjerneskuddet Callum Hudson-Odoi, men 18-åringen klarte ikke å snu det for gjestene. Chelsea presset på for redusering, men kampen ebbet ut og Arsenal tok tre meget viktige poeng mot tabellnaboen.

Med seieren knappet de innpå Chelsea, som innehar den viktige 4.-plassen. Mellom London-rivalene skiller tre poeng. Resultatet gjør at også Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United kun er tre poeng bak plassen som gir mesterligaspill neste sesong.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk