King sendte Sunderland ned med ny scoring: – En kjempeprestasjon

Nå jakter Joshua King Solskjærs scoringsrekord.

Joshua King ble matchvinner lørdag. Det er hans 15. mål for sesongen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

King ble matchvinner fra kort hold etter 88 minutter. Målet er hans 15. i løpet av sesongen. Han har passert Steffen Iversens scoringsrekord med 14 mål på en sesong. Nå er det bare tre mål opp til den norske rekorden til Ole Gunnar Solskjær.

– På slike sjanser scorer King på ti av ti. Han er som en skalpell i slike situasjoner. Å score 15 mål i Premier League er en kjempeprestasjon. Det er målet som gjør at Bournemouth kan senke skuldrene en gang for alle. Nå holder de seg oppe, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad under kampen.

Les også

Brennhet King scoret igjen: – Dypt imponert

Nådde målet

Joshua King selv var fornøyd med lagets seier, og sier at de er nødt til å vinne kamper for å nå målet om å forbedre plasseringen fra fjorårets sesong. Da havnet de på 16. plass, og nå ligger laget på 10. plass, tre kamper før slutt. Han er også stolt på egne vegne etter seieren og nok et mål.

– Laget har vært briljant i 2017 Jeg er veldig stolt. Jeg sa før sesongen at målet mitt var å score 15 mål, og der er jeg nå. Men det er flere kamper igjen av sesongen, så jeg håper at det ikke stopper der, sier King etter kampen.

Manager Eddie Howe skrøt av toppscoreren sin etter kampen. Bare syv spillere har scoret mer enn nordmannen i årets sesong.

– Joshua King har jobbet utrolig hardt, og han viser gode holdninger hver dag. Teknisk sett er han en stor spiller. Det er kjekt å se ham score, sa Bournemouth-manager Eddie Howe.

Les også

Nå lukter King på Solskjærs norske Premier League-rekord:–Han er i ferd med å øke statusen sin enormt

–Fortjent at Sunderland rykket ned

Samtidig berget Hull poeng borte mot Southampton. Det betyr at Sunderland ikke kan berge plassen i det gjeveste selskap. Laget har 13 poeng opp til Hull, men kun fire kamper igjen å spille. Det betyr spill i mesterskapsserien neste sesong.

– Det er fullt fortjent at Sunderland rykker ned. De spiller usammenhengende, og de er tafatte. De må ha forventet seg at det skulle skje på et tidspunkt. Nå er det et faktum, sa fotballekspert Brede Hangeland på TV 2 etter nedrykket var et faktum.

Stemningen blant de oppmøtte på tribunen i Sunderland var preget av nedrykket. De fikk beskjeden om at Southampton avga poeng mot Hull, og da var håpet ute.

–Vi har klart å berge oss noen ganger tidligere, men denne gangen klarte vi det ikke. Det (nedrykket) føles åpenbart ikke spesielt bra. Prestasjonene og resultatene har ikke vært gode nok, sa Sunderland-kaptein John O'Shea etter kampslutt, ifølge BBC.

Sunderlands Jermain Defoe og Victor Anichebe fortviler etter at nedrykket var klart.

Kjempemuligheter

Både Sunderland og Bournemouth hadde flere store sjanser til å score før King fant nettmaskene på Stadium of Light, inkludert King selv, men metallet og Sunderland-keeper Jordan Pickford hindret nordmannen.

Bournemouth kunne ha tatt ledelsen etter et drøyt minutts spill på Stadium of Light. Charlie Daniels fant Steve Cook rett foran kassen, men vertenes Donald Love klarte så vidt å avverge til corner. Like etter kom King til en mulighet, men avslutningen ble enkelt plukket av Pickford i Sunderland-buret.

Les også

Tallknuserne har regnet ut hvordan Premier League ender: Manchester United havner utenfor topp fire

David Moyes klarte ikke å holde Sunderland oppe denne sesongen. Foto: Owen Humphreys / AP / NTB scanpix

Fabio Borini kom til hjemmelagets første store mulighet. Den fotrappe italieneren løsnet skudd fra skrå vinkel, men Artur Boruc i Bournemouth-buret avverget. Returen satte Jermain Defoe svakt over. Samme Defoe kom til en ny god mulighet kort etter, men spissveteranen avsluttet igjen over, denne gangen med venstrefoten.

Bare nesten

Så ble det nesten en perlescoring av de sjeldne for Joshua King. Fra spiss vinkel på venstresiden avsluttet han flott, men den lekre chippen gikk både i tverrliggeren og på innsiden av stolpen før en lettet Pickford i Sunderland-buret kunne plukke den. Ingen fant nettmaskene før hvilen.

Les også

King kan få hjelp på topp: – Kan få brukt kreftene mine offensivt

Wahbi Khazri og veteranen Jermain Defoe kom flere ganger til gedigne scoringsmuligheter før og etter pause, men effektiviteten manglet hver gang. Det gjorde den altså ikke for Bournemouth og King, som virkelig har fått på seg scoringsstøvlene denne sesongen.

Eddie Howe og Bournemouth synes nå å ha berget plassen. Laget har 41 poeng så langt. Det er ti poeng ned til Swansea på nedrykksplass. For David Moyes og Sunderland er situasjonen en helt annen. Kanskje ledet Moyes laget for siste gang denne lørdagen.

–Gøy å sette seg mål

Joshua King scoret sitt 15. seriemål denne sesongen i lørdagens kamp. Han uttalte til NTB i august at hans personlige mål var nettopp 15 fulltreffere i serien.

– Om det skjer eller ikke, det vet jeg ikke, men det er gøy å sette seg mål og se om man når dem, sa den norske spissen da.

Det er blitt spilt fire kamper i den øverste divisjonen i England så langt. Markus Henriksen fikk 18 minutter som innbytter da Hull spilte 0–0 mot Southampton. Håvard Nordtveit spilte hele kampen i 0–0-oppgjøret mellom Stole og West Ham.

Jamie Vardy scoret kampens eneste mål i Leicesters 1–0-seier mot West Bromwich.

Kampen mellom Crystal Palace og Burnley starter klokken 18.30.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk