Engelsk avis ber om unnskyldning etter skandalemelding: – Ufølsomt og upassende

Twittermelding i forbindelse med fotballprofilen Davide Astoris dødsfall skapte reaksjoner.

DØDE BRÅTT: Fiorentina-spiller Davide Astori sovnet inn å sitt hotellrom natt til søndag. Dødsbudskapet er blitt mottatt med sorg over hele verden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Søndag morgen våknet fotballverdenen til den tragiske nyheten om at Fiorentina-kaptein Davide Astori var blitt funnet død på sitt hotellrom.

Dødsbudskapet ble mottatt med sorg av fotballpersonligheter og supportere verden over, og flere har benyttet seg av sosiale medier til å gi sine minneord.

Blant dem flere av verdens aller største klubber.

Les også

Italiensk fotballstjerne funnet død

Men ikke alle Twitter-meldinger i forbindelse med 31-åringens dødsfall ble like godt mottatt. Meldingen den engelske avisen Manchester Evening News la ut kort tid etter nyheten ble sluppet, skapte store reaksjoner på det sosiale mediet.

De brukte nemlig nyheten til å promotere en egen sak om overgangsrykter rundt Manchester United, med følgende tilhørende tekst: «Matteo Darmian kommer til å våkne til sørgelige nyheter».

Det falt ikke i smak.

MINNES: Fiorentina-supportere festet både blomster og supporterutstyr til klubbens stadion for å minnes klubbens kaptein, Davide Astori, som plutselig gikk bort natt til søndag.
Les også

Contes marerittår fortsetter: – Han er ikke Chelsea-manager neste sesong

«Rett og slett ekkelt. Dere burde skamme dere. Jeg håper folk boikotter denne kontoen etter det som ble skrevet i morges», skriver fotballjournalist Ben Pinkney, én av mange som reagerte på avisens tweet.

United-back Darmian var i AC Milan samtidig som Astori mellom 2001 og 2008 og har spilt sammen med han på det italienske landslaget.

Litt senere på dagen slettet mediehuset meldingen fra sin konto, og la samtidig ut en beklagelse for det som var blitt skrevet.

«Vi ber om unnskyldning. Vi la ut en tweet som var ufølsom og upassende. Den er nå blitt slettet. Vi ber om unnskyldning til alle som er blitt fornærmet», skriver de.

Publisert: