TIL sjokkerte Rosenborg på Lerkendal: – Fantastisk kamp

Få trodde det var mulig, men TIL slo Rosenborg 2–1 foran 21.000 tilskuere på Lerkendal.

Tromsø vant overraskende over Rosenborg.
  • Rune Robertsen
    iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Rosenborg - Tromsø 1–2

LERKENDAL STADION (iTromsø): Gutan gjorde ingen bytter inn til dette oppgjøret bare tre dager etter bortekampen mot Sarpsborg. At hovedtrener Bård Flovik ikke bytter spillere mellom to kamper er første gang i 2017. Det betydde blant annet at lørdagens debutant Jacob Karlstrøm fikk fornyet tillit.

Hjemmelaget på sin side byttet hele seks spillere. Kaptein Mike Jensen var blant dem som ble plassert på benken.

Tre dager før Rosenborgs offisielle hundreårsfeiring var spørsmålet om vorspielet mot TIL på 16. mai skulle bli den oppladningen alle i Trøndelag ønsket seg. Det var tross alt 9,50 i odds på TIL-seier.

Og det skulle det bli. Etter mål av Mikael Norø Ingebrigtsen og Aron Sigurdarson vant TIL 2–1. Kun TILs fjerde seier på 30 seriekamper på Lerkendal.

– Det føltes veldig godt. En fantastisk kamp, full stadion, fantastisk vær og atmosfære. Det er veldig godt å få seieren i dag. Vi spilte hardt mot Sarpsborg og hardt her, og vi tror vi kan slå alle lag, sier matchvinner Aron Sigurdarson til MAX etter kampslutt.

Trener Bård Flovik hyller laget og taktikken etter 2-1-seieren.

- Det er mange falsetter og taktikk. Vi gjør en forandring i pausen selv om vi ble lavere. En god kamp mot et bra lag, det blir deilig å gå 17.-maitog i Tromsø i morgen. Vi hadde en liten down, men spilte godt mot Sarpsborg lørdag, og spilte med samme lag i dag. Det er mange som står opp for drakta og måten vi spiller på, i tillegg til en del fantastiske individuelle prestasjoner, sier Flovik.

Sterk RBK-start

Med RBK-fansen i ryggen startet TIL oppgjøret med ansikten mot vestsiden av stadion. Karlstrøm måtte i ilden etter bare drøye to minutter da han bokset unna ballen etter en corner. Sekunder senere kriget Gamst til seg ballen innenfor TIL 16-meter, men ga i neste øyeblikk den bort til en RBK-spiller som forsøkte å finne en medspiller i bedre posisjon. Der var Karlstrøm på nytt og tok ballen.

Rosenborg var i det hele tatt veldig hissig på å skaffe seg en tidlig ledelse. Men TIL kom med enkelte skremmeskudd i all RBK-dominansen. Som Aron Sigurdarsons avslutning utenfor fra 25 meter etter 13 minutter. Den hadde ikke Hansen kontroll på i RBK-målet.

Etter 19 minutter kom kampens første store sjanse da Vilhjalmson fikk avslutte fra kort hold etter et innlegg fra venstre. Skuddet gikk heldigvis for TIL over.

Minuttet senere klarte TIL ikke lenger stå i mot. En kombinasjon sendte samme Vilhjalmson alene på skrått mot Karlstrøm. Han klarte ikke å redde skuddet som gikk lavt langs bakken og i mål.

Bedre TIL-periode

Rett etter gikk TIL i angrep og skaffet seg en corner. Den gikk dessverre for TIL helt bak mål. Dominansen fra hjemmelaget avtok de neste minuttene og Gutan forsøkte å skape noe, uten å lykkes.

TIL var i det hele tatt som farligst de gangene de klarte å erobre ballen og ta hjemmelaget i ubalanse.

Så skulle TIL sjokkere et pauseklart Lerkendal. Etter en god TIL-periode havnet ballen hos Åsen på venstresiden etter 43 minutter. Innlegget fant Ingebrigtsen som styrte ballen i mål til 1–1. Sammen med resten av laget spurtet han bort til de titalls TIL-supporterne som var på plass.

Og på overtid av førsteomgangen holdt Sigurdarson på å sende TIL i ledelsen uten å lykkes. Der RBK startet best avsluttet TIL omgangen best.

RBK-publikummet buet

Andre omgang startet med at RBK hadde ballen mest, naturlig nok. 10 minutter etter pause startet faktisk pipekonsert fra hjemmelaget fordi TIL da var bedre. Et par nestenmuligheter ved Lehne Olsen, Åsen og Ingebrigtsen kunne sendt TIL i ledelsen.

Så slo RBK til. 59 minutter ut i oppgjøret spilte de seg fri på høyresiden. Innlegget ble reddet ut av Karlstrøm som traff en RBK-spiller som skjøt i stanga og ut. Der var TIL heldige.

Men det voldsomme RBK-presset lot vente på seg. Selv ikke et innbytte av kaptein Mike Jensen etter timen spilt hjalp hjemmelaget.

Frustrasjonen til fullsatt hjemmepublikum økte for hvert minutt som gikk og RBK slet voldsomt mot et TIL-lag som sto godt i mot.

Belønningen for TILs side kom etter 85 minutter. Ettter å ha etablert seg på RBKs halvdel var det nok en gang Åsen som slo innlegg. Det fant Sigurdarson som styrte ballen i nettaket. En fantastisk scoring til 2–1 for Gutan.

Publisert:
  1. Tromsø IL

Mest lest akkurat nå

  1. Ble tobarnsmor med 18 års mellomrom: – Jeg er ikke lenger så skråsikker

  2. Nå kan du få «Regå» i hagen

  3. –1800–1900–2000. Solgt!

  4. Ja, det er lov med viltkjøring på Motorveien...

  5. Trump vekker avsky etter minneord

  6. Opprykksfavoritt snublet etter ellevill opphenting