Hart reddet Manchester City i Champions League-semifinalen

I Cristiano Ronaldos fravær var den første Champions League-semifinalen lenge en tam forestilling. Så tok Joe Hart over showet.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Åtte minutter før slutt fikk Real Madrid gigantsjansen som kunne sikre et svært godt utgangspunkt før den avgjørende semifinalen i Champions League. Joe Hart ble imidlertid igjen en redningsmann med en glimrende redning.

Dermed lever håpet om klubbens første Champions League-finale for Manchester City før returkampen i Madrid neste uke.

Da er kanskje også Cristiano Ronaldo tilbake. Den portugisiske stjernen måtte stå over tirsdagens kamp med skade.

— Det er fantastisk å spille på dette nivået. I returkampen må vi være modige, sterke og spille som et lag. Vi har en stor sjanse, sier Joe Hart i et intervju vist på Viasat.

Manchester City kan takke keeper Joe Hart for at de reiser til Madrid uten baklengsmål.

Ronaldo måtte stå over

Etihad Stadium var kledd til fotballfest. For første gang var Manchester City klare for semifinale i den gjeveste klubbturneringen Fotball-Europa har å by på.

Manchester City er klubben som har scoret flest mål i denne sesongens Premier League. Og på motsatt banehalvdel sto Real Madrid, som med hele 104 scoringer topper tilsvarende liste i La Liga.

Det var imidlertid lite av selve kampen som minnet om fest og målshow.

Rett før kampstart kom en overraskende beskjed fra Real Madrid-leiren: Cristiano Ronaldo, toppscoreren i denne utgaven av Champions League, var ikke kampklar etter smellen han pådro seg mot Villarreal forrige uke. Ronaldo har spilt nærmest alt av kamper denne sesongen.

— Han fikk en kjenning med skaden på trening i går, og vi ville ikke risikere noe. Jeg håper Ronaldo er tilbake til returkampen. Vi vil gjøre alt vi kan for å få han klar, sier Real Madrid-manager Zinedine Zidane.

Karim Benzema har også hanglet inn mot kampen, men var med i startoppstillingen. Det var imidlertid tydelig at kampformen ikke var helt på plass, og franskmannen ble byttet ut etter én omgang.

Les også

Målmaskinen som sliter mot ett lag

Real Madrid tok over styringen

Real Madrids angrep var derfor svært svekket, og de slet med å spille seg til store sjanser. Nicolás Otamendis avslutning etter 27 minutter var kveldens første. Det er første gang i årets Champions League at det har tatt så lang tid før det er kommet en avslutning, ifølge statistikktjenesten Opta.

Mens første omgang var preget av stillingskrig, tok Real Madrid over kommandoen i den andre.

Sjansene lot imidlertid vente på seg, men mot slutten ble presset mot Manchester City stadig sterkere.

Jesé Rodríguez headet i tverrliggeren, før Joe Hart havnet i sentrum. Etter 80 minutter reddet Manchester City-keeperen en heading fra Casemiro med en benparade. Rett etterpå fikk midtstoppergiganten Pepe sjansen fra to meters hold, men Hart reddet igjen mesterlig. Hart har levert en rekke store forestillinger på Citys ferd mot semifinale i Champions League.

Dermed lever finalehåpet fortsatt for Manchester City før returkampen i Madrid. Den spilles onsdag neste uke.

— Vi prøvde å skape noe helt til David (Silva) ble skadet. Etter det ble det vanskelig for oss, og vi mistet ballen mye. Han har pådratt seg en strekk, og jeg tror ikke han er klar neste uke, sier Manchester City-manager Manuel Pellegrini.

Publisert: