Opptur for Mowinckel: – Fornøyd med at jeg hadde nok selvtillit til å satse

Etter to tøffe utforrenn tidligere i helgen, endte Ragnhild Mowinckel på sjuendeplass i super-G

Ragnhild Mowinckel kjørte ned til 6.-plassen i kvinnenes super-G i Cortina søndag. Foto: Domenico Stinellis / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Kajsja Vichoff Lie delte sjuendeplassen med Ragnhild Mowinckel i søndagens super-G i italienske Cortina. Amerikanske Mikaela Shiffrin tok en ny seier.

Verdenscuplederen Shiffrin sto over fredagens og lørdagens utfor i Cortina. Fra startnummer 17 lå hun hele tiden bak ledende Tina Weirather, men i mål skilte det 16/100 sekund i amerikanerens favør.

Det var Shiffrins 54. verdenscupseier. På et senere startnummer kom østerrikske Tamara Tippler og yppet seg, men det holdt til slutt bare til tredjeplassen 18/100 sekund bak.

Les også

Ny skuffelse for Ragnhild Mowinckel: – Jeg ble for forsiktig

Ragnhild Mowinckel hadde startnummer ni. Hun tapte hele veien til ledende Weitrather og var på det meste 0,83 sekunder bak midtveis. I mål skilte det 0,56 sekunder opp til lederen.

På startnumrene foran hadde flere av favorittene, med Ramona Siebenhofer og den amerikanske skistjernen Lindsey Vonn i spissen, kjørt ut.

– Jeg hadde en litt annen feeling fra start enn i utfor. Det ble greit, men det ble litt annen fokus da mange hadde kjørt ut i den vanskelige svingen midtveis. Jeg følte at jeg var litt for reservert, men jeg er fornøyd med at jeg fortsatt hadde nok selvtillit til å satse, sa Mowinckel til NRK.

Kajsa Vickhoff Lie hadde 16.-plass som best i verdenscupen fra tidligere. Fra startnummer 35 var hun raskere enn Shiffrin på toppen og endte til slutt på samme tid som Mowinckel.

Ikke rart det norske fartstalentet jublet i målområdet over det som var klar karrierebeste i verdenscupen for hennes del.

Publisert:
  1. Alpint

Mest lest akkurat nå

  1. Innfører gult nivå på skolene i Stavanger

  2. Arrangerer digitalt julebord, hjelper likevel lokal restaurant

  3. Risa tapte anbud og mente vinneren skulle avvises

  4. Viking tar historisk grep – nå får også kvinnene lønn: – Veldig sterkt signal

  5. Politiet fant over 15 kilo amfetamin på to adresser i Stavanger

  6. Lønnen foreslås å øke med 45.000 kroner i en jafs. SV-lederen sier blankt nei. Ap går inn for lønns­frys