Arne Scheie har vært United-fan i over 60 år. Her er dommen etter Solskjærs jubelkveld

Manchester United-fansen er i ekstase etter at laget slo Cardiff 5–1 i Ole Gunnar Solskjærs første kamp som manager for klubben.

Arne Scheie (t.h.) var begeistret over Manchester Uniteds opptreden i Ole Gunnar Solskjærs første kamp som manager for klubben.
 • Pål Strande Gamlemoen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Eksperter, kommentatorer og tidligere spillere hyllet Ole Gunnar Solskjær etter at Manchester United slo Cardiff 5–1 i nordmannens managerdebut for «The Red Devils».

Fansen var naturligvis nok også svært fornøyd. Den tidligere NRK-kommentatoren Arne Scheie har vært Manchester United-supporter i over 60 år. Han synes det var enormt mye positivt å ta med seg fra kampen.

– Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Det minnet meg om «The Good Old Days». De spilte ut Cardiff. Det eneste Cardiff hadde var et straffespark, som kanskje var noe enkelt. Dette var virkelig bra, sier Scheie.

– En helt annen dimensjon

Den tidligere kommentatoren kan nesten ikke huske sist han så en like underholdende Manchester United-kamp.

– De slo Fulham 4–1 (8. desember, jour.anm.), men det var hjemme på Old Trafford. Dette var borte – og hjemmelaget skapte nesten ingenting. Julekvelden er først på mandag, men for Manchester United-fansen kom den nok nå.

Bernt Hjørnevik er daglig leder i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb. Han er imponert over hvor annerledes laget spilte, sammenlignet med hva som ble prestert under José Mourinho.

– Mye skal rettes på, men allerede etter de syv første minuttene så du et helt annet lag på banen. Man får alltid en gevinst i form av energi med ny manager, men dette var tatt ut av en helt annen dimensjon. Man må ta av seg hatten for det han har utrettet, etter bare halvannen økt med laget.

Bernt Hjørnevik sliter med å huske noen mer underholdende Manchester United-kamper enn den mot Cardiff på lørdag.

Noe å rette på

Selv om det meste var utelukkende positivt, mener Hjørnevik at man også kunne se ting Solskjær må rette på, rent taktisk.

– Laget hadde en veldig tydelig offensiv spillestil, med baller i lengderetning og løp bakfra. Vi kan bli sårbare for kontringer. Det var et par anledninger der vi var veldig sårbare på høyrebacken, sier Hjørnevik.

Både han og Scheie roser måten Paul Pogba gjennomførte kampen på. Midtbanespilleren satt en del på benken da Mourinhos tid i klubben gikk mot slutten. På lørdag var han tilbake på sitt beste igjen, med to målgivende pasninger.

– Han var strålende, sier Scheie.

Nærmere Champions League

Chelsea tapte hjemme for Leicester på lørdag. Dermed er avstanden opp til topp fire og Champions League-plass redusert fra elleve til åtte poeng for Solskjærs lag.

– Om Solskjær snur trenden fra tidligere i sesongen og United klarer fjerdeplassen, må jeg si han har gjort en kjempejobb med det utgangspunktet han fikk, sier Hjørnevik.

Solskjær skal som kjent bare lede laget ut sesongen. Det kan imidlertid endre seg.

– Jeg er veldig spent på hvordan United-ledelsen vil håndtere det dersom Solskjær gjør det veldig bra som manager. Det vil være vanskelig å ikke han med i tankene når en permanent manager skal ansettes, sier Hjørnevik.

Publisert:
 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Manchester United
 3. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

 2. Leger ved sykehuset slår alarm: 21 personer alvorlig skadd på elsparkesykkel de siste to årene

 3. Brann i bil på verksted ga full utrykning til Sandnes sentrum

 4. Når kommer vinteren, egentlig?

 5. Hund falt ned i dypt hull på Våland

 6. Turen på elsparkesykkel endte på legevakten for Malin (22)