Klubben beklager etter skrekktaklingen: - Tar avstand fra slike hendelser

Skrekktakling fra norsk 5. divisjon går verden rundt.

skrekktakling.JPG
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det var under kampen mellom Aurskog/Finstadbru (AFSK) og Aurskog-Høland onsdag at en av sistnevntes spillere ble taklet stygt av en AFSK-spiller.

AFSK-spilleren hoppet inn i taklingen med stor kraft og strake bein, og traff rett i kneet på Marius Kolstad (15) som ble liggende å vri seg i smerter. Førstnevnte fulgte opp den stygge taklinga med å krangle med motspillerne, og måtte til slutt dyttes unna situasjonen.

Spilleren ble naturlig nok utvist.

Se taklingen på Youtube her

— Grisetakling

— Det er en skikkelig stygg takling. En ordentlig grisetakling som ikke hører hjemme i fotballen, sier Aurskog-Hølands trener, Gjermund Ottesen torsdag formiddag.

Når vi når ham har videoen av taklingen allerede rukket å gå viralt, og flere medier har allerede ringt for å høre hva han tenker om den forferdelige taklingen på en av sine spillere som er 15 år gammel.

Les også

Her scorer keeperen fra egen 16-meter: - Ubeskrivelig følelse

— Han må få noen kampers karantene for det der. Jeg kan ikke huske å ha sett noe så stygt på fotballbanen noen gang. Det er idoti, sier Ottesen

Flere fotballprofiler har beskrevet sin avsky mot taklingen i sosiale medier torsdag.

Dommeren i kampen, Eddie Olav Dysterud, sier til Dagbladet at han aldri har sett noe styggere.

— Fotballhjertet mitt blør

— Jeg gir rødt kort for taklinga. Resten kommer til å stå i rapporten min som sendes til kretsen og NFF. Jeg må innrømme at fotballhjertet mitt blør da jeg ser sånt. Jeg har spilt fotball i 40 år og dømt i 10 år, sier han.

Marius Kolstad skal ikke være alvorlig skadet. Aurskog-Høland melder på Twitter at første sjekk viser at korsbåndet til spilleren ikke har røket, og at han skal til endelig sjekk fredag.

– Jeg har det bra, for så vidt, men vondt. Jeg håper på det beste og at det ordner seg. Fysioen tror ikke det er skade på korsbåndet eller menisken, men at det kan være en strekk på leddbånd. Det blir en ny sjekk i morgen (fredag), sier 15-åringen til VG.

Vi har gjentatte ganger forsøkt å nå spilleren som satte inn taklingen, men han har ikke besvart våre henvendelser. Aurskog-Finstadbru har lagt ut følgende pressemelding på Twitter:

Den aktuelle spilleren vil beklage

Aurskog-Finstadbru SKs fotballgruppe vil på det sterkeste beklage gårsdagens hendelse i kampen mot Aurskog-Høland FK 2 der en av våre spillere takler en motspiller med voldsom kraft, og hendelsene etterpå.

AFSKs fotballgruppe har vært i direkte dialog med Aurskog-Høland FK og spilleren selv og beklaget hendelsen. I dag skal også den aktuelle spillere i AFSK ringe til Aurskog-Høland FKs spiller for å beklage.

Denne type handlinger strider mot klubbens verdier og hvordan vi ønsker at våre spillere skal fremstå. Vi er forberedt på at dette vil føre til en lengre karantene for vår spiller og vil godta den straffen NFF mener er nødvendig for en slik hendelse.

Samtidig som vi tar avstand fra slike hendelser, har vi også en spiller og et menneske i vår klubb som angrer veldig og er lei seg for gårsdagens hendelse. Vi som klubb skal støtte vår spiller slik at også han kommer tilbake til banen igjen når straffen er ferdig sonet.

Publisert: