Eksperter mener denne trioen gjør Rooney overflødig

Wayne Rooney (30) vil få problemer med å spille seg inn på Englands EM-lag. Det tror britiske fotballeksperter.

Jamie Vardy (f.v), Harry Kane og Dele Alli storspilte mot Tyskland lørdag kveld. Denne trioen gjør det vanskelig for Wayne Rooney å få en plass på laget, mener eksperter.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Englands unge mannskap imponerte stort da Tyskland ble slått 3-2 i Berlin lørdag kveld. Veien tilbake på laget kan bli lang for en skadd Wayne Rooney.

Både Harry Kane og Jamie Vardy scoret da England snudde 0-2 til 3-2 på den siste halvtimen mot Tyskland. I tillegg imponerte både Dele Alli og Danny Welbeck, og spørsmålet blir derfor: Er det fortsatt plass i troppen for en aldrende Rooney, som har vært gjennom karrierens verste formsvikt denne sesongen?

  • Er Rooney god nok for Englands førsteellever? Stem nederst i saken!

— Jeg tror han ville vært med i troppen dersom han var skadefri, men jeg mener Kane må få spissplassen dersom vi bare skal bruke én på topp, sa den tidligere QPR- og West Ham-spilleren Trevor Sinclair i BBCs studio etter lørdagens kamp.

Landslagskaptein Wayne Rooney har vært en av Roy Hodgsons mest betrodde spillere. Men er han god nok for en plass i startelleveren nå?

Wayne Rooney var tydelig fornøyd med det landslagskameratene viste mot Tyskland. Etter kampen la han ut denne Twitter-meldingen:

— Savnet ikke Rooney

Både BBC og Daily Mail skrev etter kampen at Rooney bør få problemer med å komme tilbake på laget, og den tyske legenden Lothar Matthäus var svært imponert over Englands unge mannskap.

— Jeg er en stor fan av Wayne Rooney, men han var ikke savnet i denne kampen, sa han på ITV.

Se høydepunktene fra Englands 3-2-seier over Tyskland her:

– Rooney bør definitivt være med i EM-troppen, men hvis han danker ut Kane, Vardy eller Alli i kampen om en plass i startelleveren, mener jeg det vil være feil, skriver Keiran Gill i Daily Mail.

– Rooney er ikke lenger det umiddelbare førstevalget han en gang var, mener BBCs Phil McNulty.

Jamie Vardy ble byttet inn på tampen av gårsdagens oppgjør mellom England og Tyskland. Leicester-spissen scoret det viktige 2-2-målet.

Dersom Rooney skulle vrakes i sommer, vil det være den største bomben i en engelsk mesterskapstropp siden Paul Gascoigne ble droppet av Glenn Hoddle til VM i 1998. ## Mange om beinet

Den endelige troppen skal inneholde 22 spillere, og det er vanskelig å se hvilke navn landslagssjef Roy Hodgson skal utelate for å få plass til Rooney.

Alli kan bekle alle roller på midtbanen, men ble med stort hell brukt i tierrollen mot Tyskland.

Foruten ham kjemper også Kane, Vardy, Welbeck, Daniel Sturridge, Raheem Sterling, Adam Lallana, Theo Walcott og Ross Barkley om de offensive plassene. Det som kan redde Rooney, er troppens mangel på mesterskapsrutine.

Hodgson er også bekymret for at all kritikken laget har fått tidligere glemmes etter den overraskende seieren i Tyskland.

— Dette laget er definitivt ikke ferdigutviklet. Vi må ikke ta av, og visse spillere må holde beina på bakken. Jeg vil at de skal være sultne, og lære av feilene sine, sier landslagssjefen.

BBC dro i går i gang en poll. Bør Rooney være i startelleveren i EM? I skrivende stund mener 58 prosent nei.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport:

Publisert: