Sandnes tapte med kalassifre - fortsatt under nedrykksstreken

Håpet om nok et år i eliteserien begynner å forsvinne etter søndagens 17-målstap mot Drammen.

André Ellertsen (blå drakt) hadde ikke sin beste dag på kontoret. Han kunne notere seg med to mål i kampen, noe som er under pari for Sandnes sin toppscorer.
 • Anders Boine Verstad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

DRAMMEN - SANDNES 37–20

Baklengsmålene for Sandnes fortsetter å renne inn. I løpet av de åtte siste kampene har de tilsammen sluppet inn 261 mål. Dette er et snitt på 33 mål per kamp.

– Akkurat hvor mange tap vi har på rad bryr jeg meg ikke om. I denne kampen mangler vi nok en gang innsats og vilje. Falk Horten som vi møter borte om en uke, kan være vår siste mulighet til å overleve, sier Sandnes-trener Dalibor Sedjak til Aftenbladet.

Etter søndagens kamp gjenstår det seks kamper i årets eliteserie. Om Sandnes skal klare å overleve på det høyeste nivået, må Dalibor Sedjaks menn begynne å kjempe for tilværelsen med nebb og klør.

Les også

Seks tap på rad har ført Sandnes inn i nedrykksstriden

Svake bakover

Årets sesong i eliteserien er den første i historien for Sandnes, men lykkesagaen kan se ut til å ta fort slutt dersom det ikke tas tak.

Og slik Sedjak beskriver det, er det fullstendig kollaps i to kritiske ledd.

– Forsvaret har ikke nok energi og vi leser ikke spillet godt nok. Begge keeperne står også for dårlig. Alt henger sammen, sier Sedjak.

I et siste håp for å forsvare plassen håper treneren at guttene skal ta tak mot Falk Horten som de har slått tidligere i år.

– Vi må vinne den neste kampen, og dersom vi gjør det håper jeg at vi skal klare å snu trenden. Så lenge det er teoretisk mulighet for å beholde plassen er jeg optimist, sier Sedjak.

Les også

Mareritt for Sandnes – ble rundspilt på bortebane

Aldri nær ledelsen

Sandnes maktet aldri å utfordre tabelltreeren som holder til langs Drammenselven. De lå under fra start til mål, og Kristian Kjellings menn så ut til å få en enkel oppgave med å ro i land seieren.

Etter 15 minutter lå Sedjaks menn allerede under med seks mål. Frem mot pause skulle det ikke bli noe bedre. Slukøret måtte Sandnes tusle inn i garderoben med 19 baklengsmål.

Pausepraten så ikke ut til å ha noe stor innvirkning siden Sandnes fortsatte i samme spor.

Målene fortsatte å renne inn, og forsvar trøbbelet ser ut til å ingen ende ta. Dermed må Sedjaks gå av banen med sitt åttende strake tap, og 37 baklengsmål på samvittigheten i dagens braktap.

Et lite lyspunkt er det derimot mulig å skimte. En som hadde lyst til å vise seg frem i dagens kamp var Anders Krognes Gjevik. Han scoret på alle de sju mulighetene han fikk. Dette endte også i at han fikk dagens bestemannspris for Sandnes.

Kampfakta

Drammen - Sandnes 37–20

Pause: 19–10

Drammenshallen, 402 tilskuere

Dommere: Morten Ropstad Isachsen, Ronny Andre Hell

Utvisninger: Drammen 1x2 min, Sandnes 1x2 min

Toppscorer: Anders Krognes Gjevik, Sandnes (7)

Sandnes lag: Simen Murvold Stava - Ole-Andre Lerang, Lars Sigve Hamre, Harald Willumsen, Morten Linder (1), Eirik Torjusen (1), William Aar (1), Martin Hare (3), Fredrik Aksland, Edwin Fjeldtvedt, Abel Nagy (3), Eivind Erland Gade (1), Anders Krognes Gjevik (7), Simen Sagli (1), André Ellertsen (2) og Tord Haugseng.

Publisert:
 1. Håndball
 2. Sandnes
 3. Norsk håndball
 4. Kristian Kjelling

Mest lest akkurat nå

 1. – Ja, jeg blir 60, og jeg elsker det!

 2. Disse har søkt på jobben som kultursjef i Stavanger

 3. Stavanger-forfatter inn i regjeringsapparatet med et klart selfie-råd til kulturministeren

 4. Sira Kvinas største magasin er mer enn halvert. Nå ses villreinens gamle trekkvei

 5. Se hvem som blir Norges neste Bocuse d'Or-finalist

 6. Ålgård-drapet: Offeret ba om hjelp for å bli kvitt drapstiltalte