Voldtektstiltalt Molde-spiller nekter straffskyld: - Det var frivillig

I retten tirsdag fortalte kvinnen at hun gjorde opptak av samtale med den tiltalte.

Statsadvokat og aktor Ingvild Thorn Nordheim, og forsvarer Øyvind Panzer Iversen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Mannen er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en kvinne som ikke var i stand til å motsette seg handlingen fordi hun sov og/eller var beruset.

Etter at tiltalen var lest opp i Romsdal tingrett, nektet mannen straffskyld, ifølge rbnett. Det er satt av to dager til rettssaken.

Ifølge tiltalen skjedde voldtekten i mai i fjor. Molde Fotballklubb avventer utfallet av rettssaken og valgte å ikke suspendere spilleren etter at saken ble anmeldt.

I aktors redegjørelse for saken sa hun at hendelsen natt til 14. mai i fjor er blitt en sak for retten etter anmeldelse fra fornærmede. Og:

– Hun hevder at hun våknet av at tiltalte lå over henne, i hans seng. Hennes beskrivelse er grunnlaget i tiltalebeslutningen fordi hun mener hun må ha blitt voldtatt mens hun sov eller var så beruset at hun var ute av stand til å protestere, sa aktor Thorn Nordheim.

Aktor opplyste videre at da hun våknet, tok hun opp en samtale med tiltalte.

– Den vil bli avspilt i sin helhet i retten, i forbindelse med fornærmedes forklaring.

Våknet med fremmed mann over seg

Kvinnen forklarte seg i tingretten tirsdag formiddag.

Lørdag 13. mai i fjor hadde kvinnen vært på vorspiel med venner, deretter på et par utesteder før hun havnet på nachspiel hos tiltalte. I dag husker hun lite fra det siste utestedet og hvordan hun kom seg til nachspielet, der overgrepet skal ha skjedd. Hun fortalte at hun tåler alkohol dårlig, og at hun flere ganger har hatt blackout i den forbindelse.

Hun husker svært lite fra nachspielet, men husker godt at hun våknet i en seng på et soverom, med en fremmed mann over seg og med smerter i underlivet.

Hun forklarte også at hun da var uten truse og bukser, men med alle klærne på, på overkroppen.

Hun forklarte videre at hun begynte å slå tiltalte unna seg, og hun fikk en tanke om at hun burde ta bilde, ut fra en sterk opplevelse av at det hadde skjedd noe. Hun sa at hun tok opp mobilen for å ta bilde, men at tiltalte da ble veldig sint.

Gjorde opptak uten å vite det

Hun la da mobilen tilbake i vesken. Det viste seg at innstillingen var på video, ikke foto, og at et videoopptak var i gang og fortsatte i fire minutter.

Dette opptaket ble avspilt i retten. Der går det fram at de to havner i en krangel da hun sier «you rape me». Han protesterer og spør hvorfor hun kom til leiligheten hans.

Til slutt spør han om han skal bestille en taxi til henne. Hun svarer ikke på dette i lydopptaket.

I retten forklarte hun at hun var redd for at han skulle få vite adressen hennes. Ifølge forklaringen kom hun seg ut av leiligheten og gjemte seg et sted, fordi hun var redd han kunne komme etter.

Gikk til voldtektsmottaket

Hun kontaktet en venninne og fortalte om situasjonen, en kontakt som endte med at hun dro til voldtektsmottaket ved Molde sjukehus samme dag.

Dagen etter gikk hun til politiet og anmeldte saken.

Hevder det var frivillig

Tiltalte har ikke bestridt at det fant sted et samleie, men har i sine tidligere forklaringer til politiet sagt at det var frivillig.

Kvinnen er sterkt preget av situasjonen, snakker ganske stille og har flere ganger tatt til tårene.

Hun fortalte at hun i etterkant har følt at hun har «mistet alt». Blant annet ble hun sykmeldt etter en tid og strever på ulike vis med ettervirkninger av situasjonen hun opplevde.

Kvinnen forklarte at det har vært vondt å oppleve at tiltalte, i kraft av sin stilling, «blir løftet opp», mens hun føler at hun har mistet alt.

Hans versjon

Den tiltalte MFK-spilleren forklarte i retten at han og den fornærmede kvinnen satt og pratet sammen på nachspiel hjemme hos ham. De to kjente ikke hverandre fra før.

I sin forklaring sier han at de to pratet, danset litt og pratet litt igjen før han spurte om hun ville bli med på soverommet. Det svarte hun ja til, sier han.

Han forklarer at han ga henne hånden, hun reiste seg, og de gikk til soverommet.
Han sa videre at han ikke bar henne inn på rommet, fordi han på det tidspunktet hadde en skade som gjorde at han ikke ville vært i stand til det.

Inne på soverommet, forklarte han, flørtet de og hadde etter hvert samleie frivillig. Hun kledde selv av seg truse og bukser, men beholdt klærne på, på overkroppen, forklarte han.

– Ba henne gå

Deretter gikk han ut til de andre og pratet med dem, før gjestene gikk. Ifølge politiavhør gikk den siste kl. 04.

Deretter ryddet han litt og så at døren til soverommet var på gløtt. Han gikk inn og fant kvinnen sovende i sengen.

Tiltalte forklarte at han da gikk for å vekke henne og ba henne gå.

Det som så skjedde, var det som ble tatt opp på video av kvinnens mobil som lå i vesken hennes.

Denne samtalen var et sentralt tema for både aktor, forsvarer og bistandsadvokat. I samtalen anklager den fornærmete kvinnen den tiltalte for å ha ligget med henne, noe han benekter i lydopptaket.

Ble sint

I retten forklarer han at han i lydopptaket benektet å ha ligget med henne mens hun sov, i situasjonen der han kom inn til henne for å vekke henne. Svaret gjaldt altså ikke det som hadde skjedd tidligere på kvelden, da de etter tiltaltes forklaring hadde hatt frivillig samleie.

I lydopptaket går det frem at tiltalte blir sint da kvinnen beskylder ham for å ha hatt sex med henne.

I retten forklarer han at han ble sint fordi kvinnen beskyldte ham for noe han ikke hadde gjort.

Aktor spurte for øvrig flere ganger om hvorfor han gikk inn til en kvinne han nettopp hadde hatt samleie med, og ba henne gå kl. 04 om natten.

Til det svarte tiltalte at det var fordi alle de andre hadde gått, men at hun hadde fått sove videre om hun hadde ønsket det.

(Rbnett/NTB)

Publisert: