Høgmo overrasket over kritikken fra Semb: - Sa han det?

Per-Mathias Høgmo er uenig i kritikken av dobbeltbyttet rett før Belgias avgjørende scoring.

Per-Mathias Høgmo måtte svare på kritiske spørsmål etter at han gjorde to bytter mens Belgia sto klar til å ta hjørnespark.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Høgmo fikk også mandag kritiske spørsmål etter at han gjorde to bytter mens Belgia sto klar til å ta hjørnespark. Han ble konfrontert med at Nils Johan Semb har sagt at man aldri bør bytte på defensiv dødball.

— Sa Semb det?, spurte Høgmo lettere forfjamset, etter først å ha avfeid at byttene spilte inn da Belgia omsatte hjørnesparket i vinnermålet.

Les også

Reagerer på Høgmos dobbeltbytte: - Det er en laglederfeil

— Det var ikke det som avgjorde. Folk var i posisjonene sine, men utførte ikke det de skulle. Josh (King) skulle rense unna ved første stolpe, men sto tre-fire meter unna der han skulle, sa Høgmo.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Tror på flere overganger

Høgmo er glad for at landslaget har begynt å score. For å luke bort baklengsmålene vil han ha spillere som er i kamp på høyt nivå hver uke.

— Vi har hatt 13 intensive dager og tre nyttige kamper som har gitt oss mange svar. Det er mange positive svar både om struktur og enkeltspillere. Vi har åpnet målkontoen med fem flotte scoringer på de siste kampene, men vi gjør også feil som straffer seg på dette nivået, oppsummerte han samlingen.

— Det er nettopp derfor vi spiller denne type kamper. Vi vil avdekke hvor vi må ta nye steg. For meg handler det om at spillerne bør spille på høyt nivå hver uke. Da blir de vant til å håndtere tempo og holde konsentrasjon i 90 minutter, og vi kan luke bort feil.

Han ønsker at landslagsspillerne skal spille fast i sine klubblag i større grad enn tilfellet har vært, og han uttrykker blant annet forventninger til sommerens overgangsvindu.

— Jeg tror at etter disse tre kampene med tribunene fulle av speidere og klubbagenter så er jeg sikker på at vi kommer til å få interessante overganger, sa han.

Skrøt av King

Han fant mange spillere å skryte av etter samlingen, også blant dem som har spilt lite i klubbene.

— Joshua King har vært strålende. Det var veldig gøy at han fikk et mål, og han kunne hatt flere. Han jobber hardt og er god i alle spillets faser. Stefan Johansen har stått fram som en leder på og utenfor banen, og Markus Henriksen har vært meget solid. Ole Selnæs og Adama Diomande gjorde også sine saker bra tross veldig lite kamptrening, sa han.

— Vi har spillere i bakhånd som har gjort en veldig god jobb for oss før. I kvalifiseringen trenger vi en stor tropp, og gledelig nok begynner vi for første gang å få god dekning på alle plasser.

Høgmo virker klar på at han vil satse videre i 4-5-1-formasjon etter tidligere å ha holdt seg til 4-4-2 og 4-2-3-1. — Ja, vi har fått veldig gode svar på formasjon. Kantspillerne gjør rette bevegelser, vi har en spillsterk midtbane og veksler godt mellom ballinnehav og kontringer. Jeg skulle bare ønske at vi kunne fortsette å trene i morgen, sa han.

— Denne samlingen har gitt oss mye selvtillit inn mot kampen mot Tyskland.

Måtte svare på Hansen-misnøye

Han måtte også svare for André Hansens misnøye med at han ikke fikk spilletid under samlingen, og Berisha-brødrenes uttalelse om at de ennå ikke har bestemt om de i framtiden vil spille for Norge eller Kosovo.

— Det er flott konkurranse i troppen, også på keeperplass, men denne gang prioriterte vi som vi gjorde. Det er viktig å forstå Berisha-guttenes totalsituasjon, men de gleder seg over å spille for Norge og gjør sine saker godt. Jeg håper det fortsetter, sa Høgmo. (©NTB)

Les også

RBK-Hansen misfornøyd: – Burde fått en reell mulighet til å konkurrere 

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Les også

 1. RBK-Svenssons duell med superstjernen: - Det var min konfirmasjon

 2. RBK-Hansen misfornøyd: – Burde fått en reell mulighet til å konkurrere

 3. Målhelten kan fortsatt glippe for Norge

Publisert:
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Belgias herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Flere unge kan ikke lenger bruke en vanlig datamaskin: – Holder ikke med et kurs

 2. – Ja, jeg blir 60, og jeg elsker det!

 3. Se hvem som blir Norges neste Bocuse d'Or-finalist

 4. Kvinne stjal engler fra gravsted i Randaberg

 5. Disse har søkt på jobben som kultursjef i Stavanger

 6. – Flere grunner til at vi ikke bruker vanlig PC