- Useriøst å rope på Aabrekk-avgang nå

Flere AaFK-supportere virker allerede å ha gitt opp Harald Aabrekk. Sten Grytebust håper avskjedskravene kan settes på kontoen for frustrasjon.

AaFK-keeper Sten Grytebust er oppgitt over suppoerterne som allerede nå mener det er på tide å skifte ut trener Harald Aabrekk.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg har forståelse for at frustrasjonen er stor etter en slik sesongåpning. Men jeg synes det kanskje blir litt useriøst å kreve hans avgang allerede etter tre serierunder, sier Grytebust til smp.no dagen etter 1-5-braktapet i Molde.

Les også

Se Moldes nedsabling av Aalesund

I sosiale medier hagler kritikken mot AaFK-trener Aabrekk etter tre serierunder. Fasiten med ett poeng, to scorede mål og elleve baklengs har fått flere AaFK-supportere til å kreve avgangen til Aabrekk allerede.

Lever greit med kritikken

Både på Twitter, Facebook og på AaFKs egne hjemmesider er de fleste skjønt enige om at Aabrekk ikke er riktig mann for AaFK. Hos bettingselskapet NordicBet er Aabrekk favoritt til å få sparken med bare 2,75 i odds.

— Jeg får ikke med meg kritikken fra supporterne siden jeg ikke leser sosiale medier. Det er ingen tvil om at det er mitt ansvar som trener at vi kommer oss ut av dette. Sånn er det bare, men det er i alle fall ikke noe hjelp at vi sprekker opp i gruppa nå. Dette må vi snu sammen, sier Aabrekk.

At han har fått en tøff start som AaFK-trener er det liten tvil om. For hans del hjelper det lite at flere AaFK-sympatisører var skeptiske til ansettelsen i utgangspunktet.

— Det kan godt være at det var slik, men det kan ikke jeg tenke på. Jeg har holdt på med dette så lenge at jeg vet at vi må fokusere på de tingene vi kan. Noe annet enn å tenke fag for meg i en slik situasjon, er ikke mulig, sier Aabrekk.

Trenerskifte ikke aktuelt

Stemningen i AaFK er naturligvis ikke på topp om dagen. Samtidig minner man om at bare tre kamper av årets sesong er spilt.

— Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med måten vi har framstått på. Det er ingen tvil om noe må forandres på, men å snakke om trenerskifte og spillerutskiftninger etter tre seriekamper kan vi ikke gjøre, sier AaFK-direktør Henrik Hoff.

- Dere har fortsatt tro på at Aabrekk er riktig mann?

— Ja, det er vi. Noe annet er ikke tema, svarer Hoff.

Sten Grytebust er enig med direktøren i at det blir feil å snakke om en treneravskjed etter bare tre seriekamper, der tapene har kommet på bortebane mot seriefavoritter som Rosenborg og Molde.

— Vi spillerne har troa på Harald. Dette står vi sammen om, forsikrer Grytebust.

- Dumt å kreve hans avgang

— Jeg leser og hører at en del er kritiske, men vi i Stormen sentralt ønsker ikke å krisemaksimere. Vi synes det blir litt for dumt å kreve hans avgang etter to bortetap mot kanskje landets to beste hjemmelag. Da gir vi heller Harald tiden fram mot sommeren til å vise hva han kan. Det er på en måte de kommende kampene han virkelig blir målt, nå som vi møter litt mer jevnbyrdige lag, sier leder i Stormen-supporterklubb, Bjørn Mikkelsen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk