Vålerengas rike onkel: – Hvis Rekdal går, går jeg

Vålerenga-investor Tor Olav Trøim (52) talte til spillerne i garderoben etter 2-0-seieren mot Lillestrøm.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etter gårsdagens seier mot Lillestrøm gikk den styrtrike investoren, som til vanlig holder seg langt unna både media og de sportslige vurderingene i Vålerenga, ned til spillerne i garderoben på Ullevaal stadion.

– Jeg hadde egentlig ikke så lyst, men Kjetil sa jeg skulle være med ned i garderoben.

Slik åpnet Tor Olav Trøim talen, som du kan se øverst artikkelen. Han fortsatte:

Tor Olav Trøim er bosatt i London, men kommer til Oslo og ser Vålerenga fra tribunen når han har muligheten. I går så han Vålerenga vinne 2-0 mot LSK. Her er han avbildet under kampen mot Viking på Ullevaal i fjor.

– Gratulerer med andreplass i ligaen. Det er jo fantastisk å ligge på sølvmedaljeplass igjen. I perioder er det jo av og til man tviler, men ikke nå lenger. I år synes jeg det har sett veldig bra ut.

Les også

Vålerenga slo erkerivalen - Klanen sang «stille i fjøset»

– Går Stig-Ove og Kjetil, går jeg

Trøim, som i mange år var John Fredriksens (Norges rikeste person) høyre hånd, har investert flere titalls millioner i Vålerenga, og han er kjent som en stor fan av Kjetil Rekdal.

Til spillerne sa milliardæren rett ut at det er et absolutt krav at Rekdal forblir hovedtrener i klubben, hvis Trøim skal fortsette som Vålerenga-investor.

– Og som jeg sier til Stig-Ove (Sandnes) og Kjetil (Rekdal): ”Vi er sammen om dette her”, og da må vi ha troen på det vi holder på med, men samtidig se at det blir litt bedre hele tiden. At folk springer litt mer, at det er litt mer innsats fra alle sammen. Jeg synes jeg ser konturene av noe som kan bli veldig spennende de neste to-tre årene.

– Jeg har sagt til Stig-Ove og Kjetil at går en av dere, så går jeg. Så vi er sammen om dette. Og det håper jeg dere som er på laget også er. Jeg synes det er utrolig moro å se alle dere unge som kommer inn, og noen av dere eldre som har med barna og som fremdeles leverer. Det har blitt et veldig godt miljø.

Hyller Rekdal for oppryddning i VIF-troppen

– Jeg synes Kjetil har gjort en god jobb med å rydde opp i litt av de særkulturene vi hadde. Nå har det blitt en ordentlig gjeng som trekker sammen. Det viser at det betaler seg. Vi er jo på andreplass med det spillet vi viser i dag, og hvis dere gjør det dere kan, så er vi forhåpentligvis enda en plass høyere. Vi har vært der før, vi klarte det med Kjetil forrige gang, da var det første-, andre og tredjeplass i løpet av tre år.

De tre sesongene Trøim snakker er 2004, 2005 og 2006. Da endte Vålerenga på henholdsvis andre-, første— og tredjeplass.

Det er fortsatt teoretisk mulig for Vålerenga å vinne årets eliteserie. Rosenborg er kun seks poeng foran etter 17 spilte runder, men Rekdal selv tror ikke helt på det.

— Jeg er ikke så sikker på om vi er gode nok til å ta gull i år, selv om det teoretisk kan skje. Det er en drøm vi har, men jeg tror heller vi skal ha fokus på å være med i medaljekampen helt inn. I fjor sprakk vi i august. I år er vi bedre rustet og mer stabile, og vi er sterke nok til å takle medaljepresset, sa VIF-treneren til Aftenposten tidligere i juli.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk