Argentina-ekspert: – Messi vil bli husket som en feiging

Hvis Lionel Messi (29) gir opp etter nattens finaletap, vil det skade ettermælet hans i Argentina.

MISS: Lionel Messi bommet i straffesparkkonkurransen da Argentina tapte mot Chile i Copa America-finalen natt til mandag norsk tid.
Publisert: Publisert:
SØLVMEDALJE: Her får en nedstemt Lionel Messi sølvmedaljen rundt halsen.
GIR SEG PÅ LANDSLAGET: Lionel Messi var langt nede etter å ha tapt finalen i Copa América mot Chile.
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Argentina — Chile 0-0 e.e.o (2-4 på straffer)

Lionel Messi var sønderknust etter tapet for Chile i Copa America-finalen. Barcelona-stjernen gråt og gråt – etter sitt fjerde finaletap som Argentina-spiller.

Etter kampen annonserte han at han gir seg på landslaget.

– Det er tungt og vanskelig å analysere noe nå, men i garderoben tenkte jeg at jeg er ferdig på landslaget. Det vil seg ikke for meg, sa en resignert Messi i pressesonen.

– Jeg har jobbet så hardt for å bli mester med Argentina, men det ble ikke slik. Jeg klarte det ikke. Dette ble en ny, gigantisk nedtur. Det er veldig vanskelig, men avgjørelsen er tatt. Jeg har tapt fire finaler. Nå kommer jeg ikke til å forsøke mer, jeg kommer ikke tilbake.

Argentina-keeper Sergio Romero er imidlertid i tvil om Messis avgjørelse er endelig.

– Jeg tror følelsene tok overhånd for ham, og det er ikke rart etter et sånt nederlag. Men jeg kan ikke se for meg landslaget uten ham, sa Romero til den argentinske TV-kanalen Tyc Sports.

Flere medier skriver mandag at også Javier Mascherano og Sergio Agüero vurderer å gi seg på det argentinske landslaget.

Javier Mascherano (ryggen til) og Sergio Agüero vurderer, ifølge flere internasjonale medier, å gi seg på landslaget.

– Det er flere spillere som vil vurdere fremtiden sin nå, sa Agüero selv i natt.

– Vil bli husket som en feiging

Lionel Messi er av mange regnet som tidenes beste fotballspiller. Med Barcelona har han vunnet alt som kan vinnes, og målmaskinen er blitt kåret til verdens beste spiller hele fem ganger.

  • Tror du dette er et endelig farvel med landslaget for Messi? Stem nederst i saken!
BOMMET: Messi satte straffesparket over tverrliggeren.

Han er den mestscorende landslagsspilleren i Argentinas historie (55 mål), men i hjemlandet har han ikke klart å vinne en plass i argentinernes hjerter på samme måte som for eksempel Diego Maradona. Hvis han legger opp etter en slik nedtur, vil det svekke ettermælet hans i Argentina.– Da vil han på mange måter bli husket som en feiging, mener Johannes Nymark, førsteamanuensis i spansk ved Norges handelshøyskole.

Han blant annet skrevet fotballboken Verdas viktigaste bagatell og han har god kjennskap samfunnet og fotballens betydning i Argentina.

– Det vil ikke hjelpe status hans i Argentina, for å si det sånn. Messi blir alltid sammenlignet med Maradona, og Maradona ville aldri i verden gitt seg på denne måten, sier Nymark – og legger til:

– Jeg tviler på at Messi legger opp. Det er nå startet en kampanje på Facebook for å få ham til å ombestemme seg.

– Sett på som et fremmedlegemene i Argentina

Messi flyttet til Barcelona allerede som elleveåring. I hjemlandet blir han derfor sett på som et produkt av Spania, ikke av Argentina. 29-åringens eneste bragd i landslagstrøyen kom i 2008, da han vant OL-gull i Beijing, men i VM og Copa America har han opplevd nedtur etter nedtur.

Lionel Messi annonserte natt til mandag, norsk tid, at han er ferdig på det argentinske landslaget.

– Argentinere har veldig sterk nasjonalfølelse, og Messi blir av mange sett på som et fremmedlegemene i Argentina. De fleste mener at Maradona var bedre enn Messi. Maradona ga alltid alt for den argentinske drakten. Han vant VM. Og han vil alltid bli husket for måten han scoret målene mot England i VM i 1986 – først det geniale dribleraidet og så guds hånd. Maradona er også mye mer verbal. For å bli godtatt i Argentina, må du ikke bare være en god fotballspiller, du må også kunne uttrykke deg og gjerne ta stilling i politiske spørsmål. Maradona har alltid gjort det, mens Messi er mye mer forsiktig. Det er ikke bare det fotballmessige som gjør at Maradona blir sett på som en gud, sier Johannes Nymark.

Tror Messi ombestemmer seg

Likevel er tydelig at argentinere flest ønsker at Lionel Messi skal fortsette på landslaget. TyC Sports spurte sine Twitter-følgere om hva som føltes verst; å tape Copa America-finalen eller å miste Messi. 76 prosent har svart Messi.

Flere eksperter tror imdlertid – i likhet med Johannes Nymark – at Messi ombestemmer seg.

– Det virker som om det ble sagt i fortvilelse, skriver den kjente journalisten Vitor Sergio i Esporte Interativo.

– Messi har gitt seg på landslaget. Jeg håper det lille geniet ombestemmer seg og gir oss ett VM til, skriver Gary Lineker.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes:

Publisert: