Deilas far: - Ronny bestemte seg for to uker siden

Ronny Deilas far røper nå at sønnen allerede for to uker siden tok beslutningen om at tiden som Celtic-manager var over.

Ronny Deilas tid i Celtic er over.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

LES OGSÅ:

Les også

Skotske eksperter: Derfor måtte Deila gå

Les også

Deila ferdig i Celtic etter sesongen: - Har vært noen skuffelser

Onsdag bekreftet Celtic at klubben er enig med Ronny Deila om å avslutte nordmannens arbeidsforhold. Telemarkingen fortsetter i sjefsstolen ut årets sesong — og vil trolig kunne feire sitt andre strake seriemesterskap med den skotske storklubben.

Deretter reiser han hjem. I et intervju med den skotske storavisen Daily Record innrømmer Deilas far Arne at han er lettet over sønnens beslutning - og at han en god stund har visst hva som var i gjære.

— Det var hans egen avgjørelse å slutte. Han fortalte meg for en stund siden at han gikk og tenkte på det. Det er noen uker siden, sier Arne Deila.

— Den avgjørelsen føles bra. Presset i jobben hans har vært enormt, og jeg er utrolig glad for at Ronny nå kan slappe av igjen etter disse to årene, tilføyer han.

Privat middag

Søndag satt han på tribunen og så sønnens Celtic-mannskap ryke ut av cupen mot erkerival Rangers etter straffesparkkonkurranse. Etter kampen hadde far og sønn Deila en privat middag, der framtida ble diskutert.

— Jeg vil helst ikke si for mye om hva vi diskuterte, men jeg synes synd på ham. Jeg kunne lese det i ansiktet hans, og uttrykket den siste tiden har ikke vært sånn det skal være, sier Arne Deila.

Han legger ikke skjul på at det har vært vondt å følge sønnens kamp for egen jobb fra sidelinjen.

— Den siste måneden har jeg sett at presset har bygget seg opp mer og mer. Han kom seg aldri videre, det ble for mange opp- og nedturer, sier pappa Deila.

— Jeg tror Celtic har små sjanser i mesterligaen også neste sesong, og tror presset da bare ville økt ytterligere. Da ville alt blitt verre, fortsetter han.

Irritert på fansen

Fra tribunen konkluderte Arne Deila med at cupkampen mot Rangers like gjerne kunne endte med seier for Celtic. Det gjorde den ikke, og etter kampen møtte han en trener som hadde det vondt.

— Ronny var selvfølgelig ikke veldig glad etter kampen. Han var veldig sint på seg selv og på laget for at det ikke ble finale, sier han.

Deila senior har samtidig ikke mye til overs for den delen av Celtic-supporterne som pep mot sønnens lag framfor å vise sin støtte.

— Noen mennesker irriterer meg. De støtter ikke laget slik de burde. Det er krevende, og til slutt blir presset for høyt, sier han.

Nå håper han sønnen innvilger seg noen velfortjente feriedager etter at årets sesong er over.

(©NTB)

Les også

 1. Valon Berisha til cupfinale etter storeier

 2. Kastrati slo tilbake etter grov rasisme: - Det hører ikke hjemme i fotballen

 3. Solskjær vil ha slutt på unødvendige kort

 4. Nå er det helt topp med Klopp: Liverpool knuste erkerivalen

 5. Finaledrømmen knust for Jarstein og Skjelbred

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Celtic FC
 3. Ronny Deila

Mest lest akkurat nå

 1. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

 2. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 3. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

 4. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 5. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 6. Staten kan ikke betale for alt