Federer ble historisk – fullstendig overlegen i Wimbledon-finalen

Hadde få problemer med å slå Marin Cilic.

Roger Federer strekker armene i været etter å ha sikret sin åttende Wimbledon-tittel.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Roger Federer–Marin Cilic 6–3, 6–1, 6–4

Roger Federer hadde full kontroll på Marin Cilic i Wimbledon-finalen i tennis. Sveitseren vant 3–0 i sett og ble historisk med sin åttende tittel i turneringen.

– Dette er en magisk følelse. Jeg har hele tiden hatt troen på meg selv. Jeg har hatt noen tøffe finaletap her, men jeg fortsatte å drømme om en seier. Nå har jeg klart det. Jeg håper jeg kan komme tilbake neste år og forsvare tittelen, sa en lykkelig Federer etter kampslutt.

– Og noe som føles enda bedre enn tittelen, er det at jeg er helt frisk og skadefri. Det er utrolig godt, sa han.

– Jeg gjorde mitt beste, det var alt jeg kunne gjøre i dag. Jeg skal gjøre alt for å komme tilbake (i en Wimbledon-finale), sa Marin Cilic, som slet med en skade underveis.

Her konstaterer Roger Federer at han har vunnet sin åttende Wimbledon-seier.

Før finalen var 35-årige Federer likt med amerikanske Pete Sampras, men nå troner sveitseren øverst på listen i Wimbledon med åtte titler. Han er i tillegg den eldste herrespiller til å vinne turneringen. Federer vant søndagens finale 6-3, 6-1, 6–4 mot 28 år gamle Cilic.

Cilic trengte behandling

Federer har nå vunnet 19 Grand Slam-titler, to av dem i år. Den første i 2017 kom i Australian Open i januar. Federer gikk gjennom årets utgave av Wimbledon uten å tape et sett.

Finalistene fulgte hverandre tett i starten av matchen, men på 2–2 brøt Federer serven til Cilic. Sveitseren gikk opp til både 3–2 og 4-2, og kroaten maktet ikke å svare. I stedet brøt Federer på nytt på stillingen 5-3, da Cilic gjorde en kostbar dobbeltfeil, og sikret seg det første settet med 6–3.

Federer fortsatte der han slapp i annet sett. 35-åringen brøt Cilic i settets andre game og var raskt oppe i 3–0.

– Anledningen blir litt stor for Cilic her, konstaterte Eurosport-kommentator Christer Francke, som tidligere i uken sa til NTB at han holdt Federer som favoritt til å vinne turneringen. Francke fikk rett i sin spådom.

Les også

I dag kan Federer slå enda en utrolig rekord

Les også

Venus Williams tapte Wimbledon-finalen etter totalkollaps

Første siden 2012

Cilic måtte ha hjelp fra fysioterapeut på 3–0 i annet sett, men uten at det var klart hva han trøblet med. Kroaten fortsatte å spille, men klarte ikke å følge med på Federers tempo. Sistnevnte brøt kroaten på 4-1, og plutselig var settet i boks med sterke 6–1 til veteranen.

Cilic konsulterte igjen sitt medisinske team før tredje sett. Han fikk behandling på den ene foten, men valgte igjen å spille videre.

På stillingen 3–3 i tredje sett fikk Federer fikk gjennombruddet han ønsket seg. Han brøt Cilic og holdt egen serve til 4–3 og 5–3. Cilic kjempet inn 4-5, men Federer var trygg i egen serve og vant settet 6–4. Cilic avverget den første matchballen, men maktet ikke å stoppe den andre. Dermed ble det triumf i strake sett. Federer slapp jubelen løs da seieren var et faktum.

Triumfen var Federers første i Wimbledon siden 2012.

(©NTB)

Publisert: