Are Strandli tilbake i verdenscupen: – Jeg er veldig spent

I dag gjør Are Strandli comeback i verdenscupen etter friåret. Han har rodd på Årungen og har allerede vært gjennom første konkurranse her hjemme. Men nå starter alvoret for fullt igjen.

Are Strandli og makker Kristoffer Brun er tilbake i verdenscupen i roing denne helgen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Jeg er veldig spent. Det føles litt absurd å skulle ro konkurranse igjen. En ting er å ro på Årungen der vi trener, men det er en helt annen ting å komme hit og møte de andre du skal konkurrere mot, sier Strandli til Aftenbladet på telefon fra Beograd.

Han og makker Kristoffer Brun ankom Serbia onsdag kveld. I dag venter innledende heat. I morgen er det semifinale, søndag er finaledag.

Strandli og Brun ror i tungvektsklassen. Det er fordi de mangler litt på lettvektsklassen og ikke ønsker å ta den belastningen det er å veie inn som lettvektere i helgen.

Men Strandli forteller at målet er å kjempe helt i toppen.

Les også

Se, nå er Are Strandli (29) tilbake: – Jeg har fått en mer avslappet tilnærming til livet som toppidrettsutøver

Enkel oppgave

– Det gir en ekstra spenning å skulle ro i tungvektsklassen. Mens vi i lettvekt har full kontroll på konkurrentene våre, er det vanskeligere å vite i denne klassen. Vi har bare en oppgave og det er å ro så fort som mulig fra start til mål og se hva det holder til. Vi er litt spente på hvordan vi ligger an. Det er egentlig helt umulig å si hvordan det blir, sier Stavanger-karen.

Men en viss følelse har han. Og på trening har det gått fort. Utviklingen har gått i riktig retning i hele vår.

– Ja, det synes jeg. Det har egentlig gått overraskende bra. De siste ukene er de første ukene siden før OL i Rio i 2016 at vi kun har rodd dobbeltsculler. Men det har vært mye bra på trening, sier Strandli.

– Resultatmessig er det litt vanskelig å si hva det kan holde til, men jeg tror vi skal kunne være med og kjempe. Vi skal bite fra oss, sier han.

Publisert: