Hodgson: - Denne troppen kan vinne VM

Få overraskelser da Roy Hodgson tok ut den engelske VM-troppen tirsdag.

Roy Hodgson hadde få overraskelser blant sine 23 utvalgte til VM.
  • Kurt B. M. Haugli
  • Jørgen Tjærnås
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det var få overraskelser blant de 23 navnene som ble lest opp da Englands landslagssjef Roy Hodgson mandag presenterte sin VM-tropp.

Den største overraskelsen var nok at Michael Carrick ikke var blant de utvalgte. Manchester Uniteds midtbanespiller ble, sammen med kollega Tom Cleverley, plukket ut blant de sju hjemmeværende reservene. I stedet falt valget på yngre Ross Barkley (Everton), Jordan Henderson (Liverpool) og Jack Wilshere (Arsenal), samt Manchester Citys anvendelige James Milner.

— Vi håper at denne troppen ikke vil skuffe nasjonen, sa Hodgson da han presenterte troppen i Luton i dag.

Og den tidligere Viking-treneren hevder han har stor tro på mannskapet han har valgt ut.

- Tror jeg at denne troppen kan vinne VM? Ja, jeg tror denne troppen kan vinne VM. Hva er vitsen med å reise til VM hvis jeg ikke trodde det? Det er en positivitet i landet nå som jeg tror kan gi oss ekstra energi, sa han på pressekonferansen.

- Tøft valg

I forsvaret er Glen Johnson tatt ut som eneste rene høyreback. Men midtstopperne Phil Jones og Chris Smalling har begge spilt til høyre i Manchester Uniteds forsvar denne sesongen.

Og på keeperplass fikk Celtics Fraser Forster tillit på bekostning av Norwich-målvakt John Ruddy, som mange engelske eksperter trodde skulle få en plass i troppen.

Søndag ble det kjent at Ashley Cole hadde blitt vraket fra troppen. Chelsea-backen skrev på Twitter at Hodgson hadde ringt ham og fortalt at han ville satse på yngre krefter i VM. Og det er et ungdomsstempel på laget. I tillegg til Jones, Henderson, Wilshere og Barkley er også Alex Oxlaide-Chamberlain, Raheem Sterling, Luke Shaw og Danny Welbeck født på 1990-tallet.

— Det var en tøff jobb å ringe Ashley Cole. Det var et valg jeg måtte gjøre. VM vil vise om det var riktig å gjøre dette valget, sa Hodgson om vrakingen av venstrebacken med 107 landskamper.

Men Hodgson hevder det ikke var noe mål å ta ut unge spillere kun fordi de er unge.

- Det var ikke noe mål å ta ut unge spillere fordi de var unge og lovende. De har gjort jobben selv. De har vist at de er gode nok.Du tar ut fotballag på bakgrunn av hva spillerne gjør på banen , slår han fast.

Jones usikker

Steven Gerrard får ansvaret med å være kaptein for det engelske mannskapet.

— Frank Lampard har vært visekaptein for Steven Gerrard. Han er fortsatt en viktig brikke i klubben sin og hans lederegenskaper og erfaring gjør at han fortjener å bli valgt, fortalte landslagssjefen.

Selv om England har tatt ut troppen, kan fortsatt spillere byttes ut med én av reservene om det er medisinske grunner. Eneste usikkerhetsmoment er Phil Jones, som fikk en skulderskade i kamp sist uke. SKulle han få tommel ned er Evertons unge stopper John Stones mannen som kommer inn i troppen.

— Den eneste jeg eneste det er litt tvil om han kommer til å være fysisk klar til åpningen er Phil Jones. Han sliter med en skuldeskade. Men resten av troppen skal værefrisk og klar til å spille nå, sier Hodgson

England er i gruppe med Italia, Uruguay og Costa Rica i VM. Første kamp spilles mot Italia 14. juni.

Slik ser troppen ut:

Keepere: Fraser Forster, Ben Foster, Joe Hart.

Forsvar: Leighton Baines, Gary Cahill, Phil Jagielka, Luke Shaw, Chris Smalling, Glen Johnson, Phil Jones.

Midtbane: Ross Barkley, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Adam Lallana, Frank Lampard, James Milner, Alex Oxlaide-Chamberlain, Raheem Sterling, Jack Wilshere.

Angrep: Rickie Lambert, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Danny Welbeck.

Reserver: John Ruddy, Jon Flanagan, John Stones, Michael Carrick, Tom Cleverley, Andy Carroll, Jermain Defoe.

Publisert:
  1. Fotball-VM
  2. Englands herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Personen som ble funnet død i Loddefjord, var savnet 24-åring fra Stavanger

  2. Ung gutt påkjørt av bil på Kvalaberg

  3. Hun ble alvorlig syk. Karrieren var i fare. Et år senere leverer hun et aldeles praktfullt album

  4. Klarte ikke stille lag: – Kjempetrist

  5. «Her er det Oilers for alle pengene»

  6. Bedre veier, billigere ferje og mer oljeleting