«Kanskje har AaFK godt av en liten lærepenge?»

KOMMENTAR: Aalesund fortjente ikke mer enn det ene poenget, skriver Helge Skuseth.

Aalesunds Jo Nymo Matland (t.h.), Peter Orry Larsen, Oddbjørn Lie og keeper Sten Michael Grytebust (t.v.) fortviler etter 2-2 scoringen i eliteseriekampen mellom Aalesund og Sarpsborg 08 på Color Line Stadion.
 • Helge Skuseth
Publisert: Publisert:
Sunnmørspostens Helge Skuseth kommenterer om Michael Barrantes.
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Den 1. omgangen AaFK presterte mot Sarpsborg 08 onsdag kveld var rett og slett svarte natta. Særlig var midtbana ute og kjøre så det holdt.

Les også

Aalesund rotet bort seieren på overtid

Allerede etter 20 minutter måtte trenerne gjøre endringer. De så, som alle oss på tribunen, at Sakari Mattila og Peter Orry Larsen ikke hadde nubbesjans til å demme opp sentralt mot gjestenes tre ballsikre karer der. Barrantes ble trukket inn, mens Mos gikk fra spiss til høyrekant. Uten at det hjalp så veldig.

Dårlig skodd

For AaFK skled rundt som Bambi på isen. Ærlig talt – nå har AaFK hatt dårlig fottøy i to kamper på rad – også i Sandefjord ble det mye skliing på kunstgresset der. Sarpsborg sto som plantet, der AaFK ramlet. Går det an å skaffe spillerne sko som er gode på glatt kunstgress, eller?

Sakari Mattila er lagkaptein for AaFK – før pause var han ikke i nærheten av en Sarpsborg-spiller. Treg uten ball, og forferdelig treg når han hadde ballen i beina. Sarpsborg hadde vel ballen i minst 75 prosent av omgangen, og ledet ekstremt fortjent 1-0 ved pause.

Tordentale?

Jeg går ut fra at en tordentale fra Trond og Karl Oskar var på sin plass i pausen, og gutta løftet seg mange hakk. Eller var det Sarpsborg som la seg bakpå? For heller ikke i 2. omgang så vi glitrende AaFK-takter, men da ble i hvert fall de blåhvite presset tilbake.

Og det var herlig for Mos Abdellaoue at han lyktes med forseringen sin langs kanten etter 55 minutter. Innlegget til Leke var ferdigscoret – 1-1. Mos har fått enormt med drittslenging siden han kom hit, og han har ikke vært god. For å si det mildt. Men han er på gang nå, og ingenting er bedre enn det.

Bjørdal sliter

Men det gjenstår å få vidunderbarnet Henrik Bjørdal på troa igjen. Han kan være så god han bare vil, men akkurat nå tviler han på det meste. Og AaFK trenger en frisk og uredd Bjørdal på kanten, gudene skal vite at det ikke er mange kantalternativer i klubben akkurat nå.

Henrik fikk målgivende da Peter Orry Larsen opptrådte som den rene tryllekunstner og satte inn 2-1 etter et nydelig stykke arbeid, og da var det egentlig bare å «safe» kampen hjem. Men hva ser vi?

Svake backer

Høyreback Akeem Latifu feier opp i angrep totalt ukritisk rett etter 2-1 målet, og etterlater seg enorme rom bakover. Noen må fortelle den mannen at det er en tid for alt.

Og på motsatt side slapp innbytter Jo Nymo Matland sin mann altfor enkelt forbi seg i kampens 90. minutt. Matland ble rett og slett rundlurt, og innlegget endte i nota. 2-2. Direkte svakt av Matland og av AaFK. Og på overtid var gjestene ekstremt nær 3-2 seier, med skudd i stanga fra en halv meter.

Kanskje har AaFK godt av en liten lærepenge? De er ikke bedre enn det neste kamp viser, de tre foregående seirene har kommet etter knallhard jobbing. Den jobbinga var totalt fraværende før pause mot Sarpsborg, og AaFK kunne ha gått til pause med både to og tre i sekken. Men de nektet å tape, og det liker vi.

Lie midtstopper?

Men skal det bli poeng i Drammen lørdag, må alt bli bedre. Ikke minst bør Oddbjørn Lie inn som midtstopper for Mäntylä, som fortsatt er et svakt punkt i midten. Edvard Skagestad kan kanskje klare backplassen som Lie da forlater?

Og kanskje bør AaFK ha tre sentralt på midten? Mattila og Orry Larsen var sjanseløse mot Sarpsborgs tre sentrale, og Godsets tre sentralt er ikke noe dårligere enn de AaFK-duoen hadde mot seg denne kvelden. Og hvor ille er skaden til Barrantes?

Aner ikke, men svaret får vi raskt. Det er ikke mange dagene til neste utfordring – Godset i Drammen.

Les også

 1. Slik rotet Aalesund bort seieren i sluttminuttene

 2. Geir Bakke: – Greit med poengdeling

Publisert:
 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Helge Skuseth
 4. Eliteserien
 5. Aalesunds FK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

 3. Disse korona­reglene gjelder nå

 4. SV krever kontantstøtte for å hjelpe folk med strømregningen

 5. 8 myter om koronavaksinen

 6. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen