Endelig kan Norges kaptein få ønsket sitt oppfylt

Norge kaster trolig om på laget før EM-møtet med Belgia.

Midtbanegliset: Maren Mjelde gleder seg over at hun etter all sannsynlighet spiller midtbane mot Belgia torsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

RAT VERLEGH STADION, BREDA:

– Aller helst vil jeg spille på midtbanen, innrømmet Maren Mjelde før EM startet.

Onsdag ettermiddag forlot hun Rat Verlegh Stadion i Breda med et bredt smil. For nå kan hun omsider få ønsket sitt oppfylt. Norge har virkelig presset på seg etter å ha åpnet mesterskapet med 0-1-tap for Nederland, og trener Martin Sjögren ser ut til å stokke om på elleveren til torsdagens meget viktige kamp mot Belgia.

Les også

Terje Risas minnefond sørget for drømmedag: Dette tror jeg pappa hadde satt pris på

Han drillet ti utespillere i spill gjennom økten i Breda. Det tyder på følgende endringer:

  • Frida Maanum vrakes på den sentrale midtbanen og erstattes av Andrine Hegerberg.
  • Maren Mjelde bytter plass med Maria Thorisdottir. Førstnevnte kommer dermed opp på den sentrale midtbanen. Thorisdottir går ned som venstre stopper, mens Nora Holstad Berge skyves ett hakk til siden og blir høyre midtstopper.

– Blir spennende

Norges førsteellever blir da seende slik ut:

Ingrid Hjelmseth - Ingrid Moe Wold, Nora Holstad Berge, Maria Thorisdottir, Elise Thorsnes – Ingrid Schjelderup, Maren Mjelde, Andrine Hegerberg, Kristine Minde – Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg

Les også

Norges kaptein vil egentlig spille et annet sted

– Hvis det blir midtbane på meg, blir det spennende. Jeg håper at jeg kan involvere meg mer i spillet. Være en ballsentral og fordele litt baller. Det er den oppgaven jeg liker, sier Mjelde, som virket å være i svært godt humør etter treningen.

Vil slå tilbake: - Jeg skal gå frem med duellkraft og hele pakken for å vise vei, lover Mjelde.

Se ikke bort fra at det har å gjøre med hennes nye posisjon.

– Det trigger meg hvis jeg får spille på midtbanen. Jeg har lyst å bidra mest mulig for laget. Jeg skal gå frem med duellkraft og hele pakken for å vise vei.

– Bedre som midtbanespiller

På spørsmål om hun er en bedre midtbanespiller enn forsvarsspiller tar hun et par sekunders pause før hun sprekker opp i nok et glis.

– Ja, jeg synes jo det!

Landslagssjef Sjögren antydet allerede rett etter kampen mot Nederland søndag at Mjelde kunne starte som midtbanespiller mot Belgia. I åpningskampen flyttet han bergenseren frem der mot slutten, uten at det fikk noen effekt.

– Skulle vi gjort det igjen, skulle vi kanskje spilt med Maren på midtbanen fra begynnelsen og latt «Thoris» gå inn som midtstopper, sa han da.

Tror på mer ballbesittelse

Svensken går langt i å bekrefte at byttet denne gang skjer fra kampstart.

Les også

Norges stjerner hadde bare herrer som idoler: – Det henger nok litt igjen fortsatt

– Ut fra kampbildet vi forventer oss mot Belgia, kan det være en fordel å spille med Maren et hakk lenger fremme. Vi må involvere midtbanen enda mer i angrep, og da er Maren en bra spiller å bruke. Mens Maria Thorisdottir viste sist at hun er i veldig fin form. Hun er en god duellspiller som passer i forsvar mot et lag som slår svært mange innlegg, sier Sjögren.

Forberedelser: Trener Martin Sjögren og assistent Anders Jacobson (t.v.) snakker med Ada Hegerberg under treningen i Breda.

At Andrine Hegerberg trolig erstatter Frida Maanum, begrunner han slik:

– Også det har med å gjøre at vi tror vi kan få mer etablert spill mot Belgia. Med Andrine vil vi også få inn en venstrebent og en som er veldig bra på dødballer.

Norge-Belgia sendes på TV 2 klokken 18 torsdag.

Publisert: