Forrige gang dominerte de. I natt ble det en stor nedtur for Bergens triatleter

Hverken Kristian Blummenfelt eller Gustav Iden nådde opp i Japan.

INGEN SUKSESS: Kristian Blummenfelt måtte bryte etter sykkeldelen i triatlonrunden i Yokohama.
 • Reidar Løfaldli
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Etter den enorme bragden under løpet på Bermuda i april, gikk det dårligere for det norske triatlonlandslaget under verdensserierunden i Japan lørdag.

Bergenserne Kristian Blummenfelt og Gustav Iden måtte begge bryte i Yokohama, mens Casper Stornes fra Askøy ikke stilte til start. Blummenfelt brøt etter et fall på sykkeldelen, mens Iden brøt på løpedelen etter å ha fått problemer med pusten.

Blummenfelt hadde to strake tredjeplasser i Yokohama å se tilbake på før lørdagens konkurranse, men klarte ikke følge opp de siste årenes sterke resultater.

Nattens konkurranse ble altså en stor norsk nedtur etter forrige runde i Bermuda. Der satte Stornes, Blummenfelt og Iden en solid støkk i hele triatlonmiljøet. Stornes stakk av med seieren, mens de to bergenserne tok plassene bak. Norge ble da første nasjon til å ta samtlige pallplasser i en VM-runde på herresiden.

Verdensserien er det øverste nivået i triatlon, og nivået er enda høyere enn i en ordinær verdenscuprunde.

Les også

Casper (21) fra Askøy vant sensasjonelt: – Denne seieren kom ett eller to år før jeg trodde

Spansk på toppen

Mario Mola var bestemann i Japan og vant i Yokohama for tredje år på rad. Spanjolen vant foran Jacob Birtwhistle fra Australia og sin landsmann Fernando Alarza, skriver World Triathlon Series på sin hjemmeside.

Norges eneste deltaker i kvinneklassen i Yokohama, Lotte Miller, gjennomførte sin konkurranse på under to timer. Det er en meget sterk tid, selv om det bare holdt til en 26. plass i den raske løypa. Som på Bermuda var det Flora Duffy fra nettopp Bermuda som vant kvinneklassen. Amerikanske Katie Zaferes ble nummer to og britiske Non Stanford nummer tre.

Konkurransen i Yokohama var over den olympiske distansen og besto av 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Det var triatlonkurranse nummer tre i årets VM-serie.

Les også

Triatlonpresidenten om bergensbragden: – Alle tre er pallkandidater i OL

Medaljekandidater

Kvalifiseringen for Tokyo-lekene startet med løpet i Yokohama nå i helgen, og strekker seg til mai 2020.

President i Norges triatlonforbund, Arild Mjøs Andersen, uttalte etter løpet i Bermuda at alle de tre hordalendingene er medaljekandidater i OL 2020.

– Det er viktig å få en god start. Om alle tre skal klare kravet, så må de være topp-30 i verden, sa Arild Tveiten, sportssjef i Norges Triatlonforbund, til Bergens Tidende tidligere i år.

– Vi er helt klart OL-kandidater. Det er omlag syv løp, både verdenscup og VM-serie, hvor man kan samle poeng per år. Pallplass betyr mange poeng, sier Blummenfelt.

Publisert:
 1. Triatlon
 2. Kristian Blummenfelt
 3. Gustav Iden

Mest lest akkurat nå

 1. Treneren etter Vikings første seriemedaljer på 14 år: - Vi hadde noe å bevise

 2. Viking-børsen: «Helt avgjørende for at medaljen er sikret»

 3. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

 4. – Viktig for byen og identiteten vår. Fortjent!

 5. Fauci om omikronvarianten: Oppmuntrende funn om alvorlighetsgraden

 6. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland